StoryEditorOCM
Nogometovako stoje stvari

Bilić objasnio Englezima: 'Izdominirali smo vas taktički i fizički, u svakom smislu'

Piše SN
12. srpnja 2018. - 15:14

Slaven Bilić povijesnu utakmicu Hrvatske i Engleske nije odradio u studiju britanskog ITV-a za koji kao stručni komentator prati utakmice Svjetskog prvenstva. Umjesto u studiju, bivši hrvatski izbornik gledao je veliku pobjedu Vatrenih i prolaz u finale Svjetskog prvenstva uživo, na stadionu Lužnjiki u Moskvi, a nakon susreta je sa svojom ekipom prokomentirao događaje na travnjaku, pišu Sportske novosti.

"Mi smo vjerojatno najmanja zemlja u povijesti koja će igrati finale Svjetskog prvenstva u posljednjih 50 godina. I ovo je dobro za sve male države. Pa i za Wales", okrenuo se Bilić kolegi i velškoj nogometnoj legendi Ryanu Giggsu koji također radi kao stručni komentator ITV-a

"Ako sanjate, ako imate karakter, ako naporno radite, onda su snovi mogući", objasnio je Bilić Giggsu i bivšem engleskom izborniku Glennu Hoddleu i nastavio:
 
"Rekao sam i prije utakmice da Engleska na ovom prvenstvu igra jedinstveno, nitko nije igrao u takvom sistemu. I trebalo nam je 45 minuta, Engleska je igrala vrlo dobro, a mi smo bili u šoku nakon ranog gola. Trebalo nam je malo strpljenja da dođemo sebi. Vi ste se nadali da će nas stići umor, ali dogodilo se suprotno. Prema kraju utakmice su Modrić, Brozović, Rakitić podigli nivo svoje igre. Uzeli smo vam loptu, ja nisam objektivan, ali izdominirali smo vas i taktički i fizički, u svakom smislu", rekao je Bilić.

16. travanj 2024 21:48