StoryEditorOCM
Mali nogometodgođen nastavak prvenstva

Problemi sa zaraženim igračima: Funcuti i Crnica vraćaju se na parket tek nakon Eura!

Piše Josip Ćaleta Car
13. siječnja 2022. - 18:12

Iako smo prošlog tjedna najavili vikend sa zanimlivim parovima prvog kola drugog djela elitnog razreda hrvatskog futsala, od toga neće biti ništa.

Naime, povjerenik za natjecanja Romeo Čižmešija temeljem zahtjeva nekolicine prvoligaša donio je odluku da se odgode prva dva kola nastavka zbog pandemije Covida, što znači da do 9. veljače neće biti futsala na domaćim parketima. Omikron je u potpunosti poremetio 1.HMNL, koja je trebala startati proteklog vikenda, no na zahtjev Pule, Crnice, Olmissuma, Squarea, Futsal Dinama i Novog vremena, koji su imali problema sa zaraženim igračima taj početak je odgođen. Prema planu čelnih ljudi saveza trebala su biti odigrana dva kola, nakon kojih bi uslijedila pauza zbog Eura u Nizozemskoj, gdje je pravo nastupa izborila i Hrvatska izabrana vrsta.

Kako prvenstvo traje do 9. veljače nastavak možemo očekivati tek iza toga. Šibenski klubovi spremali su se za nastavak, a odgoda nije podjednako dobro legla za obije ekipe.

Sve ispočetka

Šibenik je ponukan lošom završnicom prvog dijela rano krenuo u pripreme i tempirao formu za potvrđene datume, ali jednostavno moraju sve ispočetka.

- Radili smo između blagdana, radilo smo iza nove godine i nastojali biti što spremniji za nastavak, ali desila se odgoda. Moram biti iskren da nam ova odgoda nije najbolje legla, no morat ćemo sve ispočetka kazao nam je Andrija Bakula, trener Šibenika 1983, momčadi koja je debitirala u elitnom razredu ove sezone.

Šibenčani su malo posustali u završnici prvog dijela, i baš to je razlog zbog kojeg narančasti jedva čekaju nastavak u kojem žele pokazati da zaslužuju mjesto među elitom.

Crnica je, s druge strane, sasvim drugačijeg raspoloženja. Momčad sa kraja grada dobro je pazarila pred nastavak prvenstva. Naime, u redove Crnice stigla su dva Brazilca, a prijelazni rok započeo je 7.siječnja, tako da će Mladen Perica imati vremena za ugiravanje.

- S ovim pojačanjima proširili smo klupu, što nam omogućuje da mijenjamo i način igre tijekom utakmice. Mislim da nam mogu dosta dobro doći i veselim se nastavku, vjerujući kako možemo u gornji dio tablice i bez problema izboriti doigravanje, optimističan je trener Crnice. Redove starijega prvoligaša pojačali su iskusni Antonio Lindomar Da Silva, poznatiji kao Domar, te dvadeset jednogodišnji Rafael Ferreira Lima, nadimka Rafinha. Ovaj dvojac završio je uspješnu sezonu u brazilskom prvoligašu Ceara futsal, te su zajedno stigli u Šibenik.

Ujedno valja napomenuti kako su se čelnici kluba zahvalili na suradnji Vladi Andrijaševiću, koji se nije uspio nametnuti kao nositelj igre, pa će u klubu baciti oko na još poneko pojačnje.

- Da, gledati ćemo ako bude nešto zanimljivo ina domaćem tržištu, no u obzir dolaze samo istinska pojačanja, kazao nam je predsjednik Denis Svirčić. Crnica vjeruje u bolji drugi dio, dok će cilj narančastih biti granica između sigurnog ostanka i borbe za doigravanje.

25. travanj 2024 01:07