StoryEditorOCM

Crnica 'srušila' prvaka na Baldekinu; Šibenčani dvaput zabijali sa zvukom sirene (FOTO)

30. studenog 2019. - 10:46

'Večeras je naša fešta' zaorilo se s razglasa dvorane na Baldekinu, a malonogometaši Crnice zaplesali su pobjednički ples. Sasvim zasluženo jer su na svom terenu svladali aktualnog prvaka Hrvatske Novo vrijeme, moćnu družinu iz Makarske koja je do dolaska u Šibenik imala maksimalan učinak.

Tako se opet pokazalo kako je Crnici ove sezone Baldekin pravi domaćinski teren, budući su sve momčadi pognute glave napuštali kultnu šibensku dvoranu. Ni kvalitetni sudionik Lige prvaka nije uspio otkinuti bodove Šibenčanima.

A po početku utakmice, činilo se da će Makarani dobro proći. Već u 6. minuti za njihovo vodstvo zabio je Brazilac Carneiro. Međutim, samo tri minute kasnije bljesnuo je iskusni Subotić i poravnao.

Mogli su domaćini i povesti, ali je Stojković pogodio spoj grede i vratnice. Makarane je spašavao i vratar Bašković, čak triput u istoj akciji.

Ipak, Crnica je na veliki odmor otišla s prednošću, zahvaljujući pogotku postignutom sa zvukom sirene koja je označila kraj provg poluvremena. Subotić je pogodio gredu, a omaleni Perić spretno ugurao loptu u mrežu.

Do velikih 3:1 domaćini su došli u 30. minuti, nakon što je Šamija pogodio mrežu Baškovića iz slobodnog udarca. Shvatio je tada trener Makarana Tomislav Horvat da je vrag odnio šalu i zaigrao s golmanom- igračem. Dalo je to ploda u 34. minuti kada je Bajrušović s desetak metara zabio u Savolainenove rašlje.

Još dvaput je Bajrušović prijetio iz sličnih pozicija, no finski vratar je efektnim paradama sačuvao svoja vrata.

Ali, tu nije bio kraj. U posljednjih 30 sekundi Makarani su opsjedali gol Crnice. Međutim, udarce Fideršeka 27 sekundi prije kraja i Bajrušovića na 13 sekundi do posljednjeg sučevog zvižduka obranio je Savolainen.

U jeku juriša Makarana po izjednačenje, jednu loptu je ukrao iskusni Protega i pogodio praznu mrežu gostiju. Opet praktički u zadnjoj sekundi poluvremena.

Crnica- Novo vrijeme 4:2 (2:1)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 300. Suci: Nikola Jelić (Varaždin) i Saša Tomić (Zagreb). Strijelci: 0:1 Carneiro (6.), 1:1 Subotić (9.), 2:1 Perić (20.), 3:1 Šamija (30.), 3:2 Bajrušović (34.), 4:2 Protega (40.). Najbolji igrač: Saša Subotić (Crnica).

Crnica: Marčić, Vukičević, Škugor, Subotić, Protega, Stojković, Vuković, Savolainen, Žilić, Šamija, Rubelj, Perić, Radić, Radaj.

Novo vrijeme: Bašković, Vuković, Carneiro, Brito, Pašalić, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Kazazić, Herceg, Musinov, Fideršek, Horvath, Babić.

19. travanj 2024 07:50