StoryEditorOCM
Košarkavukovi se provukli

Šibenka prokockala ogromno vodstvo: Narančaste ‘uništio‘ reprezentativac Južnog Sudana

Piše Krešimir Gulin
12. listopada 2024. - 20:51

Košarkaši Šibenke zabilježili su i drugi poraz na svom Baldekinu u prvenstvu Hrvastke. Nakon Dubrave šibensku dvoranu uzdignutih ruku napustio je još jedan zagrebački klub- Cibona.

Šibenka je imala Vukove ‘na konopcima‘, jer je prokockala 18 razlike koje je doduše imala u ranoj fazi utakmice. No, snove o pobjedi nad ABA ligašem uništila im je katastrofalna igra u trećoj četvrtini, odnosno sjajno raspoloženi reprezentativac Južnog Sudana Jok, koji je ubacio 32 poena.

Obje ekipe bile su poprilično oslabljene u ovoj utakmici. Šibenčani su već duže vrijeme bez Paića, Škedelja i Klarina. S druge strane, Cibona je zaigrala bez prva dva playmakera. Ozlijeđenom Šibenčaninu Radovčiću pridružio se i Amerikanac Barber.

image

 Martin Junaković nije mogao sam

Niksa Stipanicev/Cropix

Narančasti su znalački iskoristili smušenost ‘cibosa‘ u organizaciji igre. Igrali su vrlo agresivno iz čega su isposlovali dosta lakih koševa. Također, ‘show‘ je imao domaći kapetan Junaković. Osim što je u prvom poluvremenu zabio 15 koševa, odlično je razigravao svoje suigrače. Rezultat takve igre bilo je vodstvo (29:11) pred kraj prve četvrtine. Ipak, Vukovi su u vrlo kratko vremenu napravili seriju (9:0) i uhvatili kakav takav priključak.

Za razliku od prve dionice u kojoj su bili izuzetno napadački raspoloženi, nestalo je kreacije u drugoj dionici. Momčad trenera Jurline skoro pet minuta bila je bez koša. Loš podatak za Šibenku bile su i tri osobne greške kojima su se napunili Junaković i Vujičić.

Međutim, sjajan impuls s klupe dao je mladi Brajković. Nad njim je napravljen nesportski faul nakon kojeg je Šibenka ubacila pet koševa, a Brajković je dodao još jednu tricu tako da domaći na veliki odmor ipak odlaze s dvoznamenkastom prednošću (44:33).

image

Roko Jurlina, trener Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

Sve dobro što je Šibenka gradila u prvih 20 minuta prosula je u manje od dvije minute na početku nastavka. U fantastičnu šutersku seriju ušao je Jok koji je stavio četiri trice za redom za vodstvo Cibone (45:44).

Baš kao što su gosti izgledali loše na početku utakmice, tako je Šibenka bila blijeda u trećoj četvrtini na oba kraja terena.  Narančasti su bili bez iprave deje u napadu, a gotovo nestvarnim se čini podatak da su primili čak 31 koš u trećoj četvrtini.

Ipak, zahvaljujući dobroj roli Junakovića Šibenka je uhvatila priključak (62:65). Međutim, u završnici nisu uspjeli ozbiljnije zakomplicirati život Ciboni koja je mirno privela susret u svoju korist.

image

Funcuti

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Cibona 78:91 (29:20, 15:13, 15:31, 19:27)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 650. Suci: Martin Vulić, Roko Hordov i Denis Bajramović.

Šibenka: Bobek, Pleadin (9), Begić, Badrak (6), Vujičić (15), Jukić (9), Serdarušić (9), Šarić, Škugor, Brajković (6), Junaković (24).

Cibona: Vuković, Ročak (10), Perasović (7), Skorić, Bundović (12), Smajlagić (10), Majcunić (6), Jok (32), Bart, Katanović (12), Zanna (2).

12. listopad 2024 20:57