StoryEditorOCM
Košarkapočinje sezona

Šibenka dočekuje Dubravu, povratnik na Baldekin poručuje: ‘Veći motiv mi nije potreban!‘

Piše K. G.
27. rujna 2024. - 10:43
Trener Šibenke Roko Jurlina i igrači Filip Vujičić, Martin Junaković, Pavao Paić i Juraj PleadinNikša Stipaničev/Cropix

Nakon duge ljetne pauze košarka se vraća na Baldekin. U subotu u 20 sati, košarkaši Šibenke u prvom kolu HT Premijer lige dočekuju zagrebačku Dubravu.

Nema sumnje kako šibenski prijatelji loptanja pod obručima jedva čekaju pogledati redizajniranu momčad Narančastih koju će prvi put s klupe voditi 31- godišnji trener Roko Jurlina:

- Dubrava je kroz pripremni period pokazivala stvarno dobre igre i postizala dobre rezultate.Pobjeđivali su i Cibonu i Široki te su prezentirali dobru košarku. Međutim, sada kreće ono pravo, počinje službena sezona i sigurno da ćemo napraviti sve da tu utakmicu i dobijemo- kazao je Jurlina.

image

Roko Jurlina

Nikša Stipaničev/Cropix

On ističe kako Dubrava ima širinu, 10-11 dobrih igrača, igraju u visokom ritmu tako da ćemo trebati dobro odgovoriti na taj ritam. Nadam se jakoj podršci naših navijača. Napravit ćemo sve da uz njihovu pomoć pokušamo doći do prve pobjede u prvenstvu. Sigurno da je uvijek lakše ući u sezonu s pobjedom nego porazom te se nadam i vjerujem da će to tako u subotu i biti- poručio je mladi trener Šibenke.

Tijekom ljeta Šibenka je dovela nekolicinu igrača (Škedelj, Serdarušić, Jukić, Badrak, Vujičić), no svakako najzvučnije ime je povratnik u matični klub. iskusni playmaker Martin Junaković, koji će ponijeti i kapetansku vrpcu:

- Dubrava je dobra ekipa, dobro je složena i dobro vođena. Činjenica je i da su oni potrošili solidan iznos što se tiče budžeta, doveli su neke kvalitetne igrače poput Škifića i Batinića iz Cedevite,… tako da ne mislim da nas čeka lagan posao. Igrali su dobre pripreme, pobijedili su i Cibonu. Morat ćemo biti na dobrom nivou i nadam se da ćemo biti u što boljem fizičkom i zdravstvenom stanju. Ako odigramo dobru utakmicu na svom terenu ne sumnjam da ćemo doći do pobjede, ali za to treba odraditi dobar posao- govori Junaković.

image

Pavao Paić i Martin Junaković sudjelovali su u pobjedi Šibenke nad Kaštelima u prijateljskoj utakmici

Milan Balaban

Ne krije kako mu je poseban osjećaj što se tiče povratka na Baldekin:

- Vratiti se kući nakon toliko godina i igrati u svojoj dvorani – veći motiv od toga mi ne treba. To je za mene trenutno najljepša moguća situacija i ja ću probati kao i uvijek dati svoj maksimum pa ćemo vidjeti- zaključio je novi organizator igre Narančastih.

Utakmica Šibenka- Dubrava igra se u subotu u 20 sati, a prijenos je na Sportskoj televziji.

 

 

 

 

27. rujan 2024 10:43