StoryEditorOCM
KošarkaCibona u četvrtfinalu

Može li treća biti sreća? Šibenka se nada u onu da je Kup natjecanje puno iznenađenja

Piše Krešimir Gulin
11. veljače 2020. - 12:01
Sibenik, 260120. Sportska dvorana Baldekin Premijer liga, 17.kolo utakmica GKK Sibenka-KK Cibona.arhiv/Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Ove sezone košarkaši Šibenke dvaput su glatko poraženi od Cibone. Nije to ništa čudno, jer 'narančasti' ove godine nisu zreli da se ozbiljno 'potuku' s ABA ligašima.

U srijedu će Šibenčani na 'vukove' i treći put ove sezone, ali ovaj put u četvrtfinalu Kupa Krešimira Čosića, točnije na završnom turniru osam najboljih koji se igra u Zadru.

Može li treća biti sreća, pitali smo Petra Maleša, pomoćnog trenera Šibenke?

- Uzdamo se u onu staru kako su u Kupu iznenađenja uvijek moguća. Bez obzira, radi li se o nogometu, rukometu, vaterpolu ili košarci. Činjenica je i da smo te dvije utakmice koje spominjete odigrali dosta loše, ispod naših mogućnosti. Također, činjenica je i da smo se digli u zadnje vrijeme. Atmosfera u ekipi je dobra, sve nekako ide uzlaznom putanjom. Ali, itekako smo svjesni da je Cibona kvalitetnija od nas. Uostalom, igraju u viem rangu u kojem je košarka kudikamo većeg inteziteta nego u HT Premijer ligi. Unatoč svemu, imamo se pravo nadati- odgovorio je Maleš.

U zadnjem kolu domaćeg prvenstva, Šibenka je pobijedila Dubravu u gostima. No, uz pravi učinak samo četvorice igrača (Vraneš, Vuko, Vladović i Nakić). Za nešto više protiv Cibone trebat će proširiti roster:

- Slažem se. Treba biti koncentriran svih 40 minuta. Nadamo se ulasku u egal završnicu, a tada više nema favorita. Znači nam puno povratak Jakova Vladovića. On nam donosi prijeko potrebno iskustvo. Konačno, vjerujemo da ćemo dobiti i igrače s klupe. Imamo mi tu kvalitete, i u Šariću, i u Bašiću i u Milekoviću. Sve su to vrsni šuteri. Bez pravog šuterskog učinka teško ćemo parirati Ciboni. Dati dodatni impuls i prošriti rotaciju mogu i naši mladi igrači, prije svih Tomislav Ivišić i Marko Vlaić. Cibona je pravo vrijeme da se to i dogodi- veli pomoćnik Šibenkinog trenera Edija Dželalije.

Termin odigravanja utakmice nije baš uobičajn, igra se u vrijeme ručka- u 13 sati:

- Za pravog sportaša nema to paše ili ne paše. Morate biti spremni i u podne i u ponoć. Idemo u Zadar dan ranije, odradit ćemo trening na Višnjiku kako bismo što spremnije dočekali utakmicu s Cibonom- zaključio je Maleš.

18. travanj 2024 02:40