StoryEditorOCM
OstaloDolores Bujas pobjednica natječaja KuŠIn

Zvijezde u noći, cvijeće i djetinje oči, Medo, Pola cigarete i gutljaj kave - tri su nagrađene priče u koje je utkan Šibenik

Piše M.L., K.R.
22. travnja 2017. - 12:58


Priča "Zvijezde u noći, cvijeće i djetinje oči"  autorice Dolores Bujas pobijedila je na natječaju za najbolju neobjavljenu kratku priču KuŠIn, koji je pokrenula Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić". Tema je, kao i lani, kada je održan prvi KuŠIn, bila Šibenik, ali u najširem značenju s naglaskom na događaje, život i ljude koji su uz taj grad vezani na bilo koji način.
Drugo mjesto osvojila je priča "Medo" Franka Kapelia, dok je treće mjesto pripalo prošlogodišnjoj pobjednici KuŠIna Mariji Dukić za priču "Pola cigarete i gutljaj kave".



Troje najboljih autora dobilo je i novčanu nagradu u iznosu 1000 za treće, 2000 za drugo i 3000 kuna za prvo mjesto.

Na natječaj je stiglo 28 prijava. Sve priče napisane su pod šifrom kao što je to bilo i prošle godine. Svoje podatke autori su u posebnoj kuverti dostavljali knjižnici, a tko se krio iza šifri nagrađenih priča otkriveno je večeras u Noći knjige.

O pobjednicima je odlučio žiri u kojem su bili novinarka Živana Podrug, književnik i publicist Omer Rak, Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, te profesorica hrvatskog jezika Hamida Šarić.




 

16. travanj 2024 22:56