StoryEditorOCM
OstaloVRIJEDI POGLEDATI

Polaznici Dramskog studija ‘Ivana Jelić‘ pripremili dvije nove uzbudljive predstave, evo detalja

Piše T. V.
28. svibnja 2024. - 19:47
Polaznici Dramskog studija „Ivana Jelić“ koji djeluje pri HNK u Šibeniku pripremili su dvije nove uzbudljive predstaveHnkŠibenik/

Vrijedne polaznice i polaznici Dramskog studija „Ivana Jelić“ koji djeluje pri HNK u Šibeniku pripremili su dvije nove uzbudljive predstave kojima će pokazati svoj cjelogodišnji trud i rad, i zato ne propustite ih pogledati i nagraditi pljeskom!

U subota, 1. lipnja s početkom u 20 sati izvest će predstavu „MI“. Uz redateljicu Orianu Kunčić, autorski tim predstave su i asistenti režije Lovre Paić, dizajn svjetla potpisuje Josip Bakula, dizajn tona Pavle Karega, a kostimografiju Željka Šupe.

U predstavi igraju: Mak Imamović, Ava Klisović, Petra Mušić, Lara Knežić, Nikolina Mlađenović, Lana Stanić, Iva Halužan, Roko Čoga, Margarita Stošić, Roko Vranković, Ema Buliček, Marisa Perković, Nika Silov, Katia Vuletin, Lara Živković, Anđela Marčić, Maša Relja, Fran Tunuković, Roko Cota, Petra Lastavica, Ema Plazibat, Antonio Kardum Tomažin, Paula Stančić, Nikoleta Plazibat, Natali Vrlika, Bruna Lovrić, Petra Šupe.

Kombinirajući profesionalne glumačke metode rada, učenja i kreiranja cjeline, polaznice i polaznici Dramskog studija „Ivana Jelić“, stvorili su, koristeći se različitim motivima – od bajki, preko pop kulture, pa do vrhunske, klasične i suvremene kazališne umjetnosti – komad u kojem su, parafrazirajući velikog ruskog slikara iz prošlog stoljeća, Vasilija Kandinskog, vidjeli sve svoje boje, ali i, uvjetno kazano, sebe kakvi bi mogli biti kada više ne budu djeca. To što još uvijek jesu, nije im smetalo da stvore uvjerljive likove koji se nalaze pred izborom između svojih i tuđih želja, vlastitih ideja i ambicija koja nisu njihove, između dječje naivnosti i predatorske stvarnosti.

Već u srijedu, 5. lipnja u 20 sati odigrat će drugu premijeru, a riječ je o predstavi “Kultura laži“, u kojoj, uz već spomenuti autorski tim, igraju: Jakov Marčić, Petra Lastavica, Petra Milović, Maro Klisović, Ante Grizelj, Niko Bisaku, Zoa Nikica Čala, Luka Barić, Antonio Kardum Tomažin, Katarina Juričav Barbin, Tonina Ilić, Lea Relja.

Naslov predstave „Kultura laži“, polaznika i polaznica Dramskog studija „Ivana Jelić“ Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik, posudili smo od velike, važne i nažalost pokojne spisateljice Dubravke Ugrešić, vodeći se njezinim odbijanjem mirenja sa zaboravom, ali i željom da ispričamo priču o slobodi koje nema bez znanja i sjećanja, kao što je nema bez mogućnosti izbora i u strahu od novih spoznaja.

Kombinirajući motive iz klasične književnosti, filma i kazališta sa vlastitim doživljajima suvremenog svijeta i svog mjesta u njemu, glumci i glumice – jer to sada već jesu članovi i članice Dramskog studija „Ivana Jelić“ – krenuli su na vlastiti istraživački, teatarski put, tražeći možda ne najjednostavniji, ali svakako najučinkovitiji način da budu slobodni. I kao ljudi i kao umjetnici i umjetnice koji svoje visoke, estetske kriterije, nikada neće odvajati od onih etičkih.

Ulaznice su dostupne online i na blagajni kazališta od 10:00 do 13:00 sati te na dan izvedbe 1 sat prije početka programa. Više detalja o samim programima pronađi na službenoj stranici kazališta.

 

21. lipanj 2024 22:06