StoryEditorOCM
OstaloProvjerite program

Međunarodni dječji festival u Šibeniku izlazi iz okvira grada

Piše Šibenski.hr
25. lipnja 2024. - 14:40

Međunarodni dječji festival u Šibeniku ovog tjedna izlazi iz okvira grada počevši već ovog utorka kad će se dio programa održati u Tribunju. U disperziji programa sudjeluju studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka s dvije lutkarske predstave. Osim u Tribunju, predstave će ovog tjedna biti izvedene u Bilicama i u Skradinu, a standardni dio programa i dalje je rezerviran za Šibenik. Program počinje već od 18 sati, laganini face paintingom ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.  U nastavku večeri djeca i odrasli mogu računati na pregršt zabave koja nudi uvid u čaroban svijet kazališta, vodi u avanture kroz stranice knjige po izboru gostiju Festivala i donosi dašak cirkuske atmosfere. 

POLJANA U SLOVIMA I NA ŠTRAMPLAMA

U 19 sati u amfiteatru ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, 64. MDF u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH nastavlja s programom poticanja čitanja „Čitaju nam važni Šibenčani“. Večeras čitaju Željko Krnčević – ravnatelj Muzeja grada Šibenika, Maja Gulin, ravnateljica Gradski vrtić Šibenska Maslina; književnica - izdala svoju zbirku poezije Ljubav, Siniša Kostelac, pjesnik, izdao knjiga Kadena od šibenskih ljudi te Lucija Stanojević, glazbenica, također je izdala svoju slikovnicu.

Nakon toga u 20 sati Poljanu ponovno preuzimaju majstori akrobacije Triko Cirkus teatar iz Zagreba s predstavom na štramplama – „Zrcalna slika“.

LJETNA POZORNICA OD 21 SAT

Šibenik će proslaviti i rođendan velike hrvatske književnice Ivane Brlić – Mažuranić. Gosti iz Slavonskog Broda Kazališno  - koncertna dvorana „Ivana Brlić – Mažuranić“ na ljetnoj će pozornici od 21 sat izvesti predstavu „Ivanin čarobni rođendan“. Redatelj je Mario Kovač, dramaturgiju potpisuje Kristina Kegljen.

Predvečerje svog posljednjeg rođendana Ivana Brlić-Mažuranić dočekuje kao žena umorna od života i nerazumijevanja okoline. Djeca su joj odrasla i odselila se od kuće, a suprug je uvijek negdje drugdje zbog posla ili zabave. I taman kada ju svlada umor, na granici jave i sna, na sceni se počnu pojavljivati likovi iz njezinih priča. Svi su tu: Bjesomar, Potjeh, Šegrt Hlapić i Gita, Regoč i Kosjenka, Malik Tintilinić i Domaći, Oleh ban i Neva Nevićica, Jagor i baba Poludnica, Palunko i morska bića te brojni drugi likovi koji su postali opće mjesto svih naših odrastanja. Kako bi oraspoložili svoju književnu majku svaka joj priča priređuje koreografiju iznenađenja i sve postaje glazbeno-scenski spektakl koji podsjeća na najuzbudljivije stranice njenog bogatog opusa. Umjesto najtužnijeg, Ivanin posljednji rođendan postaje najljepši ikada, uz jedinstveni dar – saznanje kako njena ostavština nastavlja živjeti i nakon njenog odlaska u srcima i mislima sve djece koja vole čitati i gledati bajke!

Ulaznice potražite na www.mdf-sibenik.com ili mojekarte.hr.

DISPERZIJA PROGRAMA

Program 64. Međunarodnog dječjeg festivala danas će biti izveden u Tribunju. Na Trgu Škver s početkom u 20.30 sati. Studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka izvest će dvije lutkarske predstave "Priča o kotrljanju" i "Neka druga predstava".  

„Priča o kotrljanju“ nastala kao ispitna produkcija studenata prve godine Diplomskog studija lutkarska animacija Gabriele Redžić i Domagoja Pintarića pod mentorstvom red. prof. dr. art. Saše Latinovića i Gorana Guksića. Iza „Neka druga predstava“ stoje studentica treće godine Preddiplomskog studija glume i lutkarstva Tea Mandarić, student prve godine Diplomskog studija lutkarska animacija Domagoj Pintarić i Jona Zupković pod mentorstvom izv. prof. dr. art. Maje Lučić i sumentorstvom umjetničkog suradnika Gorana Guksića, suradnica ass. Matea Bublić.

Obje su predstave besplatne i preporučljive za pogledati.

GORICA U ZNAKU FILMA

Šibenska Gorica i dalje će biti u znaku filma gdje će večeras biti održana projekcija filma „Marmaduke: Buntovnik na četiri noge“. Simpatična njemačka doga Marmaduke najsretnija je kada se zabavlja sa svojom obitelji, Winslowima, pogotovo kada se igra „kauboja“ s devetogodišnjim Billyjem. Ipak, koliko god se trudili, čini se da Winslowi jednostavno ne mogu spriječiti Marmadukea od njegovih tendencija da se uvali u nevolju. Film je sinkroniziran pa publika ne mora računati na jezičnu barijeru.

 

25. lipanj 2024 14:41