StoryEditorOCM
KnjigePrijave do 1. srpnja

U šibenskoj knjižnici organiziraju ljetni čitateljski izazov, a pobjednik će biti proglašen u rujnu. Evo koji vas zadaci očekuju

Piše M. L.
23. lipnja 2024. - 10:24
 
 
Čitanje mladima i nije neka omiljena aktivnost, premda stručnjaci stalno govore koliko je to važno za razvoj kognitivnih funkcija i kreativnosti. Zato je važno čitati od najranijih dana, a u šibenskoj Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" to dobro znaju. U želji da potaknu mlade da što više čitaju, odlučili su se uključiti u čitateljski izazov nazvan Čitateljske maštarije. Sada kada je škola završila i počeli ljetni praznici nema bolje prilike nego družiti se s knjigama.
Iz šibenske knjižnice objašnjavaju kakvom je izazovu riječ, uz napomenu da se do 1. srpnja trebate prijaviti za sudjelovanje u izazovu. To možete napraviti porukom na Facebook stranici knjižnice, telefonski ili osobno na Dječjem odjelu.
-Knjižnica poziva učenike od 5. do 8. razreda osnovne škole da se priključe ljetnom čitateljskom izazovu pod nazivom "Čitateljske maštarije". Cilj ove inicijative je poticanje čitanja među starijim osnovnoškolcima tijekom ljetnih mjeseci, kako bi i oni, uz mlađe učenike uključene u projekt Olimpijada čitanja, uživali u čarima pisane riječi. Izazov uključuje 30 zadataka, od kojih svaki zadatak zahtijeva da učenici pročitaju knjigu koja odgovara određenom uvjetu. Primjer zadatka može biti: "Pročitaj knjigu koju ti je preporučio knjižničar" ili "Pročitaj knjigu koja je adaptirana za film ili seriju", a svaki zadatak nosi određeni broj bodova. Zadaci su raznovrsni i potiču učenike na istraživanje različitih književnih žanrova i tema, čime želimo dodatno obogatiti njihovo čitateljsko iskustvo - poručili su šibenski knjižničari.
Službeni početak izazova je ponedjeljak, 1. srpnja, kada će se na Dječjem odjelu Knjižnice moći preuzeti dnevnik čitanja, popis zadataka i prva knjiga za čitanje. Dnevnik čitanja služi za praćenje pročitanih knjiga i osvojenih bodova, a može biti i lijepa uspomena na ljetne čitateljske avanture.
Čitateljski izazov traje do 31. kolovoza, bodovi se zbrajaju i najuspješniji sudionici bit će nagrađeni diplomama. Svečana dodjela diploma održat će se u rujnu, kada ćemo, zajedno sa svim sudionicima, proslaviti njihove čitateljske uspjehe.
 
 
23. lipanj 2024 10:24