StoryEditorOCM
KnjigeJoš nije kasno

Napisali ste priču za KuŠIn: rok za prijavu je produljen. Evo, do kada...

Piše M. L.
31. ožujka 2024. - 18:13

Književni natječaj za kratku neobjavljenu priču KuŠIn što ga je Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" pokrenula prije devet godina još nije zatvoren, jer su u knjižnici odlučili da ga produže čak do nedjelje, 14. travnja. Razloge zbog kojeg su se na to odlučili u šibenskoj knjižnici nisu naveli, ali ističu kako je ovogodišnje izdanje tematski prošireno i na sam prostor grada Šibenika. Naime, Šibenik je i do sada bio tema koja je obvezivala autore, no shvaćena u najširem smislu.

Sada iz šibenske knjižnice poručuju kako jedan od motiva priče mora biti vezan za šibensko područje te objašnjavaju kako to može biti osoba, mjesto, znamenitost, događaj, materijalna ili nematerijalna kulturna baština Šibenika i slično.

-Ova proširena tema ima za cilj pružiti autorima veću slobodu izražavanja te ih potaknuti da istraže i interpretiraju raznolikost i ljepotu grada Šibenika i njegove okolice. Najbolje radove odabrat će tročlano povjerenstvo, u sastavu: Živana Podrug, novinarka, Hamida Šarić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i Omer Rak, književnik. Prva nagrada je 450,00 EUR, druga 300,00 EUR, treća 150,00 EUR. Nagrađeni autori i priče bit će objavljeni na mrežnim i na Facebook stranici Knjižnice u Noći knjige 2024. koja se ove godine obilježava 23. travnja - kazala je glasnogovornica knjižnice Petra Bujas.

 

28. travanj 2024 20:37