StoryEditorOCM
IzložbeJedinstvena izložba

Spoj umjetnosti, aktivizma i humanitarnog djelovanja: Slikarske minijature za zdravlje djece

Piše šibenski.hr
1. ožujka 2020. - 18:51

U utorak, 3. ožujka 2020. u 19 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik bit će otvorena jedinstvena izložba slikarskih minijatura pod nazivom „Slikarske minijature za zdravlje djece“. Organizator izložbe je slikar Ante Bergam Momin u suradnji s Rotary klubom Šibenik. Izložbu čini serija od sedamdeset slikarskih minijatura, dimenzija 6x12 cm, kojima autor na vrlo neuobičajen način upućuje na štetnost poroka koji mogu utjecati na zdravlje djece.

Glazbeni gosti na otvorenju bit će djeca članovi Komornog ansambla ECHO, a pjesnik Dinko Škevin kazivat će svoju pjesmu „Djeca“.

Ante Bergam Momin, koji i sam godinama humanitarno djeluje, nakon što je na praznim kutijama cigareta naslikao ovu seriju minijatura u tehnici akrilika obratio se za pomoć Rotary klubu Šibenik radi organizacije izložbe i provedbe humanitarne akcije, a Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik nesebično mu je ustupila svoj izložbeni prostor.

Pored prikupljanja novčanih sredstava za opremanje Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku, cilj ove izložbe je uputiti i potaknuti djecu na razmišljanje o štetnosti poroka koji mogu dovesti do bolesti.

Humanitarna izložba je prodajnog karaktera: slike se mogu kupiti po pristupačnim cijenama, a prikupljena sredstva namijenjena su opremanju Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku. Novčane donacije u okviru ove humanitarne akcije prikupljat će se uplatom na posebni račun Rotary Kluba Šibenik, broj HR 3524070001500008102, otvoren kod OTP banke Hrvatska d.d.

Izložba će biti otvorena do 25. ožujka 2020. radnim danom od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

17. travanj 2024 07:57