StoryEditorOCM
BaštinaZapočinje edukacija

Više od 120 sati predavanja o upravljanju kulturnim resursima za članove Kulturnog savjeta i djelatnike JU Tvrđava kulture

Piše Šibenski.hr
12. ožujka 2021. - 15:11

U ponedjeljak, 15. ožujka 2021. u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ započinje prvi tjedan edukacije za članove Kulturno-turističkog savjeta grada Šibenika i djelatnike JU Tvrđave kulture Šibenik na temu kulturnog menadžmenta i upravljanja kulturnim resursima, objavljeno je iz Ureda gradonačelnika.

Interaktivnu edukaciju organizira multidisciplinarna tvrtka Muze d.o.o., jedna od vodećih za interpretaciju baštine i menadžment u kulturi i turizmu u našoj zemlji.

Na više od 120 sati programa edukacije, kulturni i turistički djelatnici grada Šibenika ojačat će svoja znanja i kompetencije kako bi zajedno nastavili stvarati suvremenu, privlačnu i održivu kulturno-turističku ponudu Šibenika. Svi elementi edukacije usmjereni su na profesionalno ostvarivanje sudionika i osnaživanje timskog rada kako bi kao članovi svojih institucija i udruga te kao nositelji poduzetničkih inicijativa zajedno dali svoj maksimalan doprinos razvoju grada kao svjetske destinacije kulturnog turizma.

Poseban naglasak edukacije usmjeren je na ulogu korisnika/posjetitelja i lokalne zajednice te na stvaranje iskustvenih doživljaja baštine i duha grada. Program će upotpuniti renomirani međunarodni stručnjaci koji će gostujućim predavanjima putem platforme Zoom polaznike inspirirati, potaknuti na razmišljanje i usvajanje suvremenih upravljačkih praksi.

Do kraja programa polaznici će odslušati četiri modula: strateški menadžment i planiranje, diversifikacija izvora financiranja, segmentiranje i razvoj publike te planiranje kulturnog, umjetničkog i turističkog programa.

Edukacija se provodi u okviru EU projekta „Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan“. Po završetku edukacije bit će održana konferencija za medije.

19. travanj 2024 21:51