StoryEditorOCM
BaštinaAnsambl LADO

Prezentacija bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije na Baroneu: Sako leto ima nekaj novoga

Piše šibenski.hr
30. lipnja 2021. - 12:19

Kako i samo ime ovogodišnjeg programa govori, Ansambl narodnih plesova i pjesama LADO iz godine u godinu na šibenske tvrđave donosi novitete, kako kroz programe tako i kroz sastav ansambla u kojem nastupaju. Ovog ljeta na redu je predstavljanje programa Sako leto ima nekaj novoga koje će na Tvrđavi Barone 14. srpnja izvesti orkestar i solisti Ansambla LADO.

Kroz jednosatni program, Ladovi solisti i glazbenici prikazat će glazbenu baštinu Moslavine, Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Bačke, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Kao i uvijek, programom se nastoji prezentirati bogatstvo i raznolikost hrvatske instrumentalne i vokalne narodne glazbe i izričaja kao i raznovrsna tradicijska glazbala, a zahvaljujući jedinstvenoj kolekciji narodnih nošnji neprocjenjive vrijednosti i ljepote, koncerti Ansambla su svojevrsna revija hrvatskog tradicijskog ruha.

ŽIVA PREZENTACIJA KULTURNE BAŠTINE

Program uklopljen u ambijent tvrđave sjajna je prezentacija najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije koju Lado već 72 godine istražuje, prikuplja, umjetnički obrađuje i scenski prikazuje. Vrhunski plesači Ansambla, istodobno su i izvanredni pjevači i s lakoćom se transformiraju iz plesnoga ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a 14 odličnih glazbenika svira na osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata.

Usto, LADO posjeduje jedinstvenu kolekciju izvornih narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, pa je svaki koncert Ansambla, uz pjesmu i ples, ujedno i svojevrsna revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha. Sve to, uz prezentaciju bogatstva i raznolikosti folklornoga izraza s tako maloga prostora kao što je Hrvatska, čini LADO jedinstvenim u svijetu, a njihovu izvedbu na Baroneu jedinstvenom prilikom da tome publika tome posvjedoči uživo.

ULAZNICE U PRETPRODAJI

Ulaznice za izvedbu po cijeni od 120 kuna u pretprodaji su od srijede, 30. lipnja u podne, ekskluzivno za korisnike Mastercard® i Maestro® kartica, online putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničeni kontigent ulaznica.

U regularnoj prodaji ulaznice su od petka 2. srpnja u podne u sustavu Eventim (online i na fizičkim prodajnim mjestima) te u City Pointu šibenskih tvrđava gdje članovi Kluba prijatelja ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica. 

Organizator Tvrđava kulture ističe kako će se događanje održavati u skladu sa svim preporukama Nacionalnog stožera i uz pridržavanje epidemioloških mjera.

18. travanj 2024 06:52