StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Kopal je isti Đorđ Kluni

24. srpnja 2019. - 11:55

Velika tuga u koju je utonila betulica Dobre Parone mogla se nožon rizati. Ispod slike "Dolazak Rvata na more" nasrid glavnoga zida gori svića, a za šankon u zaškurenomen bufetiću stoji ona. Sva je satrvena tugon i jadon, pa je El Tigre pomislija da je jopeta niki Japanac učinija štogoda lopovskoga ka oni njiov turist prija par godina kada je u vlaku kod Knina maznija mobitel čoviku iz kupea. Tada je gazdarica, u znak velike žalosti šta Japanci ipak nisu svi do jednoga moralan i pošten svit - u šta je do ote epizode u ferati čvrsto virovala - također zapalila sviću od groblja ispod izvišene japanske zastave na koju je još pritakala crni flor.

- Obadva, obadva su pala! - sve ona jeca i nariče to jače na pojavu svoje najdraže mušterije. Tolušić i Goran Marić, obojica vridni i pošteni ministri... Više niko nije osta i ko će nan svitliti pute!? Ni 'Afera Papak' nije Tomu sorila, a posrnija je na kvadratiman od kuće. Marićevo basrljanje počelo je dočin mu je noga pokliznila na skalinama od rosfraja šta mu iz vikendice u Živogošću vodu pravo u more. Smirila se tek kada jon je El Tigre, pun sućuti, pružija papirnati šudarić neka otare suze žalosnice.

Ostaće Plenković

- Ajte, biće sve dobro, umiruje ju. Ostaće nan Plenković, makar sam ka prst, a už njega oni Kopal, bogami i Šeks. Njega već znademo ka bili dinar, a Kopal je priženca, pari Đorđ Kluni sa očaliman, samo još da od pravoga Klunija uzmu satove glume i sve će biti dobro. Jopeta će nam se prid očiman odmotavati lipi film, vidićete šta van govorin - tješi Dobru Paronu i sve samomen sebi ne viruje kako mu dobro iđe oto sa mekšin osjećajiman.
- Je l' to Kopal poznatiji ka Crni labud? - pita promukla od plača.
- Ma, puštite tice gospojo draga, poručija je on sinoć kako i dalje tribamo biti složno zajedno, HDZ naročito. Da nastavi raditi na dobrobit svih građana - odgovara jon blago, pari da gazi po jajimam.
- Pa šta ćemo vi i ja učiniti za slogu? - uprla je u njega pogled pun nade i očekivanja.
- Evo, za početak zaposlite moju malu kod sebe, neka ispeče zanat. Još jon platite i školovanje, da poslin sa diplomon odma more naći bolji posal. Po mogućnosti u kakvomen javnomen poduzeću, a ja ću svo vrime danomice biti ode i iz prikrajka nadzirati da sve iđe kako triba. Eto, učinićete veliko dobročinstvo i odma će život biti lipši... - tuče El Tigre žicu nježno.

Molite di oćete

Na te riči Dobra Parona strilovito se uspravila i uskopistila ka ćalamita. Potpačila je rukon bokove u silovitoj promini osjećaja:
- A šta san van ja!? Privatnica ol' Graski parking, pa da šoldiman sviju nas lupan po drači kako mi pune? Vi bi tako sa mojin trudiman i žuljiman dok van je čaša najteže šta imate digniti u životu!? Otoga boga molite di oćete, al' ode mu nije oltar! - završila je tiradu u punoj forci i formi ka da sve do maloprije nije bila u dubokoj žalosti.
- Sada kada san vas pomoću ovoga trika ekspresno izličija pa ste jopeta ona stara, iman jedno ozbiljno pitanje! - veselo jon je na provalu zdravoga bisa odgovorija El Tigre.
- Puštate dronove po lokalu? - zanima ga dok pogledon prati let pet-šest velikih muva zukuja, ima kil' u njima.
- Ma o čemu vi? Od obične muve praviti slona, bog s vamin! - odmanila je rukon.
- Dobro, volin šta se niste dali u trendove. A još mi je draže šta Šibenik nema ajrodrom, jerbo da smo u Splitu, Resnik bi stalno bija zatvoren, kolke su...

25. lipanj 2024 15:31