StoryEditorOCM
Glava šotobracoGlava Šotobraco

Zamantane ovce i stameni političari trošu istu spizu

Piše Branimir Periša
1. listopada 2023. - 18:35

– Dabogda vas spašavala Lučka kapetanija u Dubrovniku, ka one kajakaše ovih dana! – umisto pozdrava poželija je El Tigre Dobroj Paroni dočin je jutron ranije kročija u nježinu betulicu.

– Tako vi meni!? Da se u onomen kaiću za Eskime sinjin moren tonbulajen po buretini noseći glavu u torbi? To mi je fala za svu dobrotu – rekla je tugaljivo i dodala kako biće, bolje nije ni zaslužila.

– Znači, vi ništa ne znate? Niste upoznati sa najvažnijin detaljon, a glasi da je Lučka kapetanija po buri tražila ljude koji uopće nisu isplovili! – ne viruje El Tigre svojin ušiman da je dobra i poštena gazdarica neinformirana o buri u dubrovačkoj čaši vode.

Po mrklome mraku

– Prema tomen, ja van oću samo dobro kada van želin tako spašavanje. Zamislite, nastavlja, oni vas tražu po mrklome mraku i podivljalomen moru, a vi na sigurnomen, u svojoj kući, na suvomen i toplomen uživate u sigurnosti i udobnosti. Dabogda svakoga tako tražilo!

– Ma je, u pravu ste, malo san danas na livu nogu, skužajte! – zbunila se i u znak dobre volje počastila turon pića. Javija se i Bili Smo Uskoro. Zagleda se negdi u prazno i reka ublesavo:

– Zamislite kolko su tek sritni naši dični HGSS-ovci. Oni uvik nađu one koje tražu...

Na to je Dobra Parona pridodala: – U pravu ste! Njih vaik negdi u guduraman čeka niki promrzli Čes, makar sa jednon japankon na nozi!

El Tigre se skroz zableušija, nije mu jasno je l‘ možda upa u kaku crnu rupu, paralelnu stvarnost. Jesu li nji‘ dvoje možda veslali u kajaku dvosjedu po fortunalu vitra i sada su u šoku pa trabunjaju?

– Sve je dobro šta se dobro svrši – reka je i okrenija temu na ovce koje su u Grčkoj popasle plantažu marihuane, a slučaj je dospija u medije širon svita.

– Lako to šta su čoviku satrale cili urod trave koju uzgaja za medicinske potribe, a najteže je oto šta je u nas još uvik nemoguće da beštije popasu legalni nasad trave – komentira više ka za se.

– Pih! – odvratila je Dobra Parona. Ma lako je za ovce – ote su žive i zdrave, osin šta su malo zamantane, a nije baš lako kada je o ljudiman rič. Tako, namisto salate, načelnik općine izide terinu lišća trave s ujon i kvasinon pa mrtav-leden iziđe prid Općinsko vijeće da mu platu globu od nekoliko ijada eura zbog bespravne gradnje. I to nakon one prve afere, s plaćanjen službenon karticon!?

Ne pušta Tomaševića

– E, stvarno zanimljivo! Najide se ilegalne supstance, i po svome mišljenju sasvim legalno traži da mu se globa plati iz proračuna. I šta je tute čudno, pa zar nije i dalje legalni načelnik općine!? Ol‘ ne vidite da ga ništa ne more soriti, postojan je kano klisurina! – reka je B.S. Uskoro i doda kako ga brine jedino zagrebački poteštat Tomašević. Jerbo se na njega namirija čovik koji vjerojatno od ditinjstva uživa u salati od kanabisa. Prati Tomaševića u stopu, prikida mu presice, a najnovije ga manta zbog bicikle s kojon navodno ne dolazi na posal, iako je obeća biračiman.

– Pa neka Tomašević kajakon iđe na posal da ga izbjegne, velika stvar! – odrebatija mu je El Tigre.

– Ne bi pomoglo. Pernar troši tolko salate da bi ga u zaveslaj pratija na bicikli. Sicite me ode ako ne bi!

04. svibanj 2024 07:36