Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
StilSve je rečeno

Na dobro vam došlo (i o‘šlo) Valentinovo! Zmija je neke od nas za takujin ugrizla, ali bome nije za mozak...

Piše V. O.
13. veljače 2020. - 16:30
Shutterstock

Bilo je to, bilo je to
Bilo je to na Valentinovo
Sjećam se ja, sjeti se ti
Kad se darivaju zaljubljeni…


Ima tome preko 15 godina, a možda i više (vjerojatno i preko 20, ispravite me ako griješim) da je pjevač pod imenom Werner (navodno je čovjek bolju karijeru imao u Sloveniji) otpjevao ove stihove.

Sigurno se sjećamo da je Valentinovo dan kada se darivaju zaljubljeni (osim one YouTube bake i njezina osmog marta), ali se dosta vas neće sjetiti ovoga „hita“. Doduše, da smo priložili audiokasetu… Ono, kao poklon na Valentinovo uz Stil, pa iskopate stari radio, i poslušate taj ritam, dosta vas bi se i prisjetilo pjesme. Možda bi je i pjevušilo sljedećih par dana. Guilty pleasure.

No o'šo ja previše do Wernera. Ali, samo zato što mi se ne da previše o – Valentinovu. Sve, ali ama baš sve je rečeno. Od romantičnog, preko bljutavog, do sarkastičnog, duhovitog, pa čak i tužnog. Jednostavno, jedan sam od onih koji smatra da nam je, ako barem tri-četiri puta godišnje svojoj boljoj polovici ne upriličimo njezino privatno Valentinovo, onda bolje i ne trsiti se 14. veljače. Time samo naglašavamo koliko smo malo radili minule godine.

Sve je to „kjut“ kada ste mladi. Medvjedići, ruže, večerice (vjerojatno palačinke, jer ste premladi da biste priuštili pravu romantičnu večeru od nekoliko sljedova, možda burek ali umjesto jogurta uleti svečarsko čokoladno mlijeko). Tako se, bome, darivaju zaljubljeni. Kasnije, kada počne radni odnos i počne sjedati koja krvavo zarađena kuna na račun (a starci odahnu jer je krvopija našla svoju venu koju će sisati), tada darovi bivaju ili izdašniji ili se u novčanik (u kojem su sada vlastita sredstva) useli zmija.

Pa se za Valentinovo daruje ili nakit ili nekakav bon ili (a ovo je najbolje) „meni je svaki dan s tobom Valentinovo i nećemo se srozati na te grane i kupovati jedno drugom nešto“ rečenica. Zmija je neke od nas muškaraca za srce/takujin ugrizla, ali bome nije za mozak, koji tih dana radi dodatnom parom kako bi sve ispalo što, khm, khm „praktičnije“. E, to vam je darivanje – i ono je najčešće kod mladih parova, onih koji su u vezi ili onih svježe oženjenih.

Oni, pak, koje je kroz život šaka suza desnim direktom nokautirala koji put, i koji su spoznali da je vrića smija vrlo plitka (i miljama daleko od sport Billy torbe), e oni se časte.

Časte se najčešće hranom (intimni odnosi slijede poslije). Pa odrade koju večericu, nakon koje, možda, uslijedi i valentinovski seks. Počaste se kojom dodatnom minutom uloženog napora. Jer, treba biti brz. Djeca spavaju, a ako se mali đavoli probude, i ova iluzija romantičnog Valentinova, koliko god tanka bila, rasplinut će se. Oni koji koriste baka servis mogu upasti u zamku, obaviti posao koliko god razulareni bili i onda se zapitati – što sad?

E, odgovor su imali i prije nego su krenuli u horizontalni tango – spavanje. Jer, iako je nakon Valentinova subota, treba se ipak ustati rano i pokupiti djecu dok još imate roditelje (ili djecu). A onda slijede obveze u vidu kave u kakvom šoping centru (jer glava boli i previše od onih boca vina koje ste preplatili u restoranu) nakon koje slijedi kupnja spize dok se djeca vješaju o šoping kolica. Kuhanje ne dolazi u obzir jer tko će sve stići, mali đavoli su gladni na kvadrat, i na kraju da biste nahranili njih, a i sebe, pristanete nešto blagovati u kakvom fast foodu. Novca za nešto kvalitetniju, plemenitiju, zdraviju hranu nemate. Otišlo sve na sinoćnjih par sljedova i nekoliko boca pošipa ili plavca malog.

Pa ste tako došli kući. Mi ćemo se lagano transportirati na kauč, subota je, balun je u điru, a vi dame ćete se vjerojatno uhvatiti spremanja kuće. Jer, ako se ne spremi tada, dočekat će sljedeći vikend u još većem kaosu.

Treći krug čašćenja potom će uslijediti. Pogodite čime…

Na dobro vam došlo (i o'šlo) fucking Valentinovo.

#VALENTINOVO

Izdvojeno