StoryEditor
Moj apartmanprvi dojam je najvažniji

Neka obavezno miriše i blista

Piše PSD.
24. ožujka 2019. - 14:40

U savjetniku za iznajmljivače već ste pročitali da gost stječe dojam o apartmanu u roku od sedam minuta, a u tom prvom valu najprije reagira na njegovu čistoću i miris. Dakle, ono što je ključno nije najskuplji namještaj na svijetu nego blistava čistoća i prozračnost prostora. Dakle, krpe, metle i sredstva za čišćenje u ruke i krenite. Nakon što je mjesecima bio zatvoren, prostor treba dobro prozračiti i... najbolje da krenete od gornjih polica i ladica, kutova zidova u koje se sigurno zavukla paučina.

Tako će te prvi dan provesti na ljestvama i postupno se spuštati na niže razine.

Obračunajte se s prljavštinom na roletama i zavjesama. Kad krenete u pranje prozora, ne zaboravite na rolete ili škure, ovisno šta imate. Zavjese možete i skinuti do dolaska prvih gostiju.

Pomaknite namještaj i usisajte pod ispod njega. Imate li kakav tepih, iskoristite ovu priliku i dobro ga počistite. U tu svrhu zatražite pomoć profesionalaca, koji će učiniti da vaš stari tepih izgleda kao nov. Jednom godišnje trebali biste svom tepihu osigurati takav tretman koji će mu donijeti svježe ruho.

Prekrivači, madraci i jastuci skupljaju prašinu, znoj i slinu, što može izazvati nimalo poželjne situacije. Pobrinite se da najmanje jednom godišnje temeljito počistite krevet od grinja i ostalih grozota koje vrebaju u vašem ležaju.

Imate li godinama namještaj presvučen tkaninom, poželjet ćete da profesionalni čistači tepiha učine svoju čaroliju u dnevnoj sobi, nakon što srede vaše tepihe. Radije ulažite u njihovo održavanje jednom godišnje negoli da morate kupovati nove tepihe i fotelje.

Pranje prozora za sunčanog proljetnog dana predstavlja dobitnu kombinaciju: dok vas miluju tople sunčeve zrake, odrađujete i malu tjelovježbu, dok na kraju možete uživati u svom rezultatu - pogledu kroz savršeno čiste prozore. Ne zaboravite prilikom pranja prozora očistiti i prozorske okvire te utore u kojima se zna skupiti dosta prljavštine.

Neugodno iznenađenje iza kuhinjskih elemenata

Divite se svojoj kuhinji koja blista? Mislite li da je doista čista? Provjerite kakvo je stanje, primjerice, iza hladnjaka i štednjaka ili pak nekih drugih kuhinjskih elemenata. Neugodno ćete se iznenaditi kad vidite što se sve osim prašine i komadića hrane može tamo pronaći.

A kad ste već izvukli hladnjak, odvojite još koju minutu i očistite zavojnice kondenzatora od prašine, kako bi hladnjak radio učinkovitije i trošio manje energije.

Temeljito unutrašnje pranje kućanskih aparata

Proljetno čišćenje odlična je prilika da iznutra počistite svoje kućanske aparate, u prvom redu hladnjak, pećnicu ili pak perilicu za suđe. Samo, pripazite dok čistite frižider ili zamrzivač da svu hranu iz njega smjestite u kakav spremnik s puno leda, kako se ne bi odmrznula i pokvarila.

Neugodne mirise najbolje ćete odstraniti vodom u koju ste dodali ocat.

Perilicu za suđe najbolje ćete počistiti od tvrdokornog kamenca tako što ćete je praznu uključiti i uliti u nju šalicu octa. To je ujedno i jedan od najlakših zadataka na popisu aktivnosti vašeg proljetnog čišćenja, stoga nemojte ga preskočiti.
Slijede podovi i vrlo detaljno čišćenje kupaonice.

Izdvojeno

03. kolovoz 2020 01:46