StoryEditor
Moj apartmanne zanemarujte okućnicu i balkon

Neka bude mirisno i cvjetno

Piše PSD.
23. ožujka 2019. - 23:54

Jedna od bitnih stvari za dojam o vašem apartmanu ili kući su zelenilo i cvijeće. Ako imate apartmane u kući, izuzetno je važan okoliš a sad je pravo vrijeme za radove. Vrt ne mora biti savršen ali mora biti lijep i širiti lijepe mirise. Naravno da ćete odabrati mediteransko bilje poput ružmarina, lavande... ili stabla citrusa, naranača i limuna, koji će biti dekorativni ali i korisni.

Značenje vrta je tim veće ako objekt nema neki osobiti pogled. Zaklonite ga prekrasnim cvjetnim grmovima i gosti će biti zadovoljni.

Za lijepi cvijet dovoljan je i mali prostor, može poviriti iz kamena ili ukrasiti balkonski stolić. Samo neka ga bude. Nastojte birati vrste koje su otporne na velike vrućine i pokušajte pripaziti gdje kupujete sadnice, jer se nažalost događa da cvijeće i bilje kupljeno u velikim centrima često uvene čim ga stavite u prirodu zbog načina na koji je uzgajano i čuvano u sasvim neprirodnim uvjetima.

Jasmin, ruže penjačice ili bugenvilija lijepe su kao penjačice na prilazima kući ili u starim kamenim dvorima. Masline, naranče, pa i loza lijepi su u vrtovima. Samo neka bude autohtono, mediteransko, jer je i zelenilo jedan od načina prepoznatljivosti našeg podneblja, a i sigurno će uspjeti bolje od nastojanja da uzgojite nešto egzotično što ovdje ne raste.

I da, naravno, ne zaboravite đirane. Njihove cvjetne glave su naš simbol, iako je sve teže naći one prave. Pobrinite se da vam netko tko ih ima pokloni grančice jer primaju se i presađuju bez problema.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 03:24