Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Auto motoHonda Africa Twin

Za mnoge najbolji adventure-bike na tržištu: pustolov još snažniji, lakši i brži

Piše Zdravko Juričko
17. veljače 2020. - 06:21

Honda CRF 1000L Africa Twin za mnoge ljubitelje motocikala najbolji je adventure-bike na tržištu. Za 2020. godinu Honda je odlučila odličan motocikl napraviti još savršenijim, te Africu Twin dodatno unaprijedila. Africa Twin sada ima obujam od 1084 ccm (raniji model 998 ccm) te razvija 102 KS (ranije 95 KS) i 105 Nm (ranije 99 Nm).

Već sada ispunjava normu Euro5, a zahvaljujući novom IMU-u (Inertial Measurement Unit) Honda Africa Twin je opremljena iscrpnim paketom elektronike i pomagalima poput tempomata koji je dio serijske opreme.

Novost je 6,5-inčni TFT ekran osjetljiv na dodir s integriranim Apple CarPlayom, bluetooth konekcijom za Android i iOS. Ukupno je na raspolaganju šest modova vožnje (četiri imaju prethodno podešene nivoe snage, kočenja i ABS-a za različite opcije vožnje): Tour, Urban, Gravel i Off road. Dva korisnička moda omogućavaju vozaču osobnu kombinaciju navedenih parametara.

Isto tako tu su Cornering ABS za zavoje, kotrola trakcije (HSTC sa sedam razina podešavanja), wheelie control i rear lift control. U ponudi je i dalje model s DCT mjenjačem, a novost je da sustav prepoznaje vožnju u zavoju. Dual LED svjetla su dio serijske opreme, dok u ponudi dodatne opreme postoji opcija nadogradnje quickshifterom.

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports također je prošla kroz modifikaciju. Dobila je još veći spremnik goriva od 24,8 litara s dometom od preko 500 kilometara. U potpunosti je opremljen za duga putovanja s podesivim vjetrobranom u pet stupnjeva, tri stupnja podešavanja zakretnih svjetala, tubless gumama...

Adventure Sports dolazi s opcionalim podesivim ovjesom Showa Electronic koji omogućava savršenu vožnju bez obzira na uvjete na cesti. Isto tako od sada nudi nižu poziciju sjedenja, umjesto 900 do 920 mm, sada se sjedi na 850 do 870 mm od tla.

Africa Twin i ‘’Adventure Sports’’ za 2020. su lakši, snažniji i opremljeni vrhunskom najnovijom tehnologijom s još jasnijim osobnim identitetima. Spremni da vozačima pruže optimalnu opremu za svladavanje svih avantura, od terenske staze pa sve do s kraja na kraj kontinenta. Od 2016. godine Honda je prodala više od 87.000 primjeraka Africe Twin.

S novim modelom u čiji je razvoj implementiran 21 novi patent, Honda namjerava privući na tisuće novih kupaca i predstaviti im bezbroj iskustava koja slave život, a omogućena su korištenjem ‘’True Adventure’’ motocikla.

#AUTO-MOTO#HONDA AFRICA TWIN

Izdvojeno