StoryEditorOCM
Showbizmorsko snimanje

Ovo sigurno niste znali! Zaručnica Baby Lasagne glumila je u Oliverovom spotu. Pogledajte u kakvoj se ulozi našla

Piše Mirela Goreta
26. svibnja 2024. - 19:15

Najveća podrška omiljenom Baby Lasagni, odnosno Marku Purišiću, njegova zaručnica Elizabeta Ružić zaslužna je za mnogo toga u karijeri mladog glazbenika iz Umaga, koji je sjajnim eurovizijskim nastupom osvojio srca ne samo domaće nego i svjetske publike. Samozatajna Elizabeta osmislila je njegov spot za “Rim Tim Tagi Dim” (za kamerom je bio njezin otac Josip Ružić, poznatiji kao Pino), često ga savjetuje i oko stylinga, te općenito vizuala koji se tiču projekta Baby Lasagna.

image

Elizabeta Ružić i Marko Purišić

/Slobodna Dalmacija

S obzirom da joj je otac vlasnik firme Rose Art iz Kaštelira koji se niz godina profesionalno bavi video produkcijom Elizabeta nije mogla pobjeći od gena. Još je njezin pradjed bio strastveni fotograf, slijedio ga je sin, a kako se ljubav prema fotoaparatu i kameri u obitelji Ružić prenosila s generacije na generaciju, tako su i Elizabeta i njezin brat David, nakon oca Pina, također završili u foto/video vodama.

image

Elizabeta Ružić i Marko Purišić alias Baby Lasagna

/Slobodna Dalmacija

Lasagnina zaručnica rođena je 1997. godine. Studirala je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer Medijska umjetnost (brat David izabrao je studij foto/video smjera), nakon čega je počela raditi u obiteljskoj tvrtki u Kašteliru gdje je zaposlena i njihova majka Terezija, koja sudjeluje u svim poslovima, od snimanja do montaže.

Prirodno okruženje

Svijet glazbenika umjetnički nastrojenoj Elizabeti nije stran. Čak štoviše, prirodan joj je. Odrastala je u okruženju gdje se neprestano fotografiralo i snimalo, pa tako i surađivalo s brojnim glazbenicima.

image

Bruno Krajcar

Goran Šebelić/Cropix

Prije dvadesetak godina, između ostalih, i s glazbenim velikanom Oliverom Dragojevićem kada je Elizabeta kao šestogodišnja djevojčica glumila u video spotu snimljenom za "Čovik nasrid mora", kojega je Oliver otpjevao s poznatim istarskim glazbenikom i prijateljem Brunom Krajcarom. Krajcar, inače autor Oliverove "Vjeruj mi", potpisnik je glazbe i aranžmana dueta "Čovik nasrid mora" (tekst je napisao Daniel Načinović), a pjesma je objavljena na njegovu albumu "Istra" 2004. godine.

Malena Elizabeta je glavna protagonistica spomenutog video broja kojega je snimao njezin otac Pino. Pogledajte kako se snašla na morskom snimanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 06:30