StoryEditorOCM
ShowbizEmotivni pjevač

Alen Vitasović odao počast svome ocu, legendarnom pučkom sviraču koji harmoniku svira naopako! ‘Svi smo ‘livoruki‘

Piše Maja Kruhak/ JL
11. lipnja 2023. - 12:42

Pjesmu ‘Tone Livi‘ posvetio sam svom ocu koji me postavio na noge, odgojio, prenio mi glazbeni talent, omogućio mi da budem to što jesam i bio cijeli život uz mene - kaže Alen Vitasović (54), koji je na ovaj način odao počast svom tati, legendarnom 86-godišnjem istarskom pučkom sviraču koji harmoniku svira naopako, na lijevo, jer je ljevoruk.

- Ne samo on. Svi smo ‘livoruki‘: i mama Željka, i moja braća i ja - otkriva Alen, koji pjesmom ‘Tone Livi‘ najavljuje izlazak svog dugo očekivanog albuma ‘Fenix‘, piše Jutarnji list.

Pjesma ‘Tone Livi‘ snimana je u istarskim Orbanićima, mjestašcu u kojem žive i Tone i Alen, a u stvaranju skladbe sudjelovale su tri generacije obitelji Vitasović: otac Tone, Alenov brat Vili, Alenov sin Ivan, te sam Alen, koji ne skriva zahvalnost i divljenje prema svom ocu u novoj zabavnoj i laganoj pjesmi nabijenoj emocijama.

On dočarava veličinu i značaj kojeg mu otac Tone predstavlja u životu što se vidi i kroz tekst same pjesme koji kaže: ‘Kao Hendrix na gitari, moj stari se ne kvari...‘

Autori stihova su Alen Vitasović, te Marco Grabber i Ivan Arnold, koji potpisuju i glazbu. Spot počinje snimkom Tone Livog koji sinu Alenu kaže da će sve biti dobro ako bude slušao tatu.

Redatelj spota je Marko Grabber, a sniman je u Puli, Orbanićima, Jurišićima i Štinjanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 12:01