GRAĐEVINARSTVO

Texo Molior IMPRESIVAN PORTFELJ OSTVARENIH PROJEKATA

Piše Vinko Rožić
22. prosinca 2022. - 08:00

Već od samoga osnutka TEXO MOLIOR d.o.o. opetovano bilježi snažan rast u građevinskom sektoru. Tvrtkina uzlazna putanja izravan je učinak recipročnog utjecaja povjerenja partnerâ i tvrtkinih pouzdanih rješenja uvijek iznova opravdanih sa svakim ugovorenim projektom. Naime, uz vrhunsku izvedbu građevinskih zahvata, prepoznat prestižnim srebrnim certifikatom AAA izvrsnosti TEXO MOLIOR d.o.o. jednako pomno skrbi i o kakvoći odnosa sa svojim djelatnicima, suradnicima i partnerima.

Uspješno poslovanje ne dopušta odmor, nego zahtijeva razradu dugoročne strategije održivog rasta na silnicama društveno odgovornog poslovanja. Stoga, TEXO MOLIOR d.o.o. kontinuirano ulaže u licenciranje i usavršavanje svojih djelatnika, napose inženjera, optimiziranje radnih procesa i primjenu inovativnih tehnologija, opreme i materijala.

Nadalje, kako bi osiguralo nastavak uspješnog poslovanja, a kao neizostavan čimbenik brze prilagodbe najnovijim standardima u građevinskoj industriji i tržišnim mijenama, vodstvo TEXO MOLIOR d.o.o. u karakter tvrtke inkorporiralo je operativnu fluidnost. S druge, i jednako važne strane, TEXO MOLIOR d.o.o. strateški pospješuje rast potencijala djelatnika, odnosno njihovo individualno stjecanje viših razina kompetencija u matrici jasnog prepoznavanja vlastitog udjela u timskom radu i zasluga u ostvarivanju tvrtkinih kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih planova. Potpuna mobilnost

image

Dvorac Opeka

Premda fluidnog modaliteta, organizacijski model TEXO MOLIOR d.o.o. jasno je strateški orijentiran, i u svakom segmentu poslovanja uključuje primjenu već odavno u praksi provjerenih sastavnica TQM-a, Six Sigme, Kaizena i transformacijskog vodstva. Primjerice, otisak potonjega lako je razabrati u tvrtkinom kultiviranju unutrašnje odgovornosti prema djelatnicima i vanjske prema suradnicima, partnerima, ali i prema zajednici – kroz ostvarena društveno korisna pregnuća i doprinos humanitarnim ciljevima.

Ovakav sveobuhvatan i organski pristup poslovanju omogućio je tvrtki ne samo amortizirati izazovno pandemijsko razdoblje, nego i ostvariti potpunu mobilnost na kopnu i na moru: TEXO MOLIOR d.o.o. danas raspolaže svim vrstama horizontalnih i vertikalnih transporta – od dizalica i kamiona do platformi i brodova. Vrhunsko ostvarivanje i najzahtjevnijih restauratorskih zahvata ili novogradnje etabliralo je ovu tvrtku s uredima u Cavtatu i u Zagrebu kao pouzdana partnera na regionalnom tržištu.

image

Vis - izgradnja luksuznog hotela i rekonstrukcija Češke vile

Portfelj ostvarenih projekata u kojima je TEXO MOLIOR d.o.o. jedini ili glavni građevinski izvođač raznorodan je i impresivan. Zbog prostornog tjesnaca, ovdje ih nije moguće razložiti, pa čak niti pobrojati. Ipak, sljedećih nekoliko završenih, ali i radova još u tijeku, zorno prikazuju mogućnosti u ponudi TEXO MOLIOR d.o.o. – od prvotne razrade samog koncepta do ostvarene rekonstrukcije ili izgradnje novog objekta:

• rekonstrukcija nekolicine zdanja oštećenih potresom u Zagrebu;

• izgradnja lukâ: Trpanj, Koločep, Drače, Duba Pelješka, Cavtat, Lapad i Omiš;

• izgradnja depadansa s garažom i spojnim mostom te rekonstrukcija glavne zgrade Hotela Rixos Libertas u Dubrovniku;

• rekonstrukcija Češke vile i izgradnja luksuznog hotela u sklopu iste na otoku Visu.

Kao svojevrsne mini-studije slučaja, zanimljivo je ukazati na recentne aglomeracijske radove u Mokošici, Štikovici, Lozici i Malom zatonu, te rekonstrukcijske zahvate izvedene na obalnom zidu GATA I infrastrukturi ACI Marine - Dubrovnik.

Nova riva

Kompliciranije izvedivosti iskopa zbog guste naseljenosti, ali i same lokacije mjestâ u priobalju, aglomeracijski zahvati stručnih timova TEXO MOLIOR d.o.o. zahtijevali su povišenu pozornost i kontrolu. Osobito veseli što je uspješno izvedenim kanalizacijskim radovima u dužini od 9 km i vodovodnima u dužini od 5 km ostvaren infrastrukturni standard 21. stoljeća za više od 10 tisuća stanovnika Mokošice, Štikovice, Lozice i Malog Zatona.

Radovi u ACI Marini – Dubrovnik na GATU i obuhvatili su izgradnju potpuno nove rive (širine 6,5 m i dužine 232,31m) s također novom hidrantskom i sanitarnom mrežom te elektroinstalacijama. Složenim zahvatima ciljalo se omogućiti vezivanje brodova dužih od 20 metara. Optimalnim rješenjem riva je utemeljena na 82 pilota promjera fi 1000 i dubine 12 m u glinovitom tlu, povezanih s 41 naglavnom gredom na koje su nalijegana 82 rasponska nosača. TEXO MOLIOR d.o.o. uspješno je završio sve radove 39 dana prije ugovorenoga roka.

image

ACi Marina Dubrovnik

Kod infrastrukturnih zahvata u ACI Marini – Dubrovnik, TEXO MOLIOR d.o.o. poduzeo je rekonstrukciju trafostanice i elektroinstalacija, ugradnju Yacht ormarića različite snage za vezanje brodova do 55 metara, te provođenje vodovodne i hidrantske mreže u dužini od 5 km i kanalizacije od 350 m. Nadalje, izvedeno je 20 km energetskih i 7 km optičkih kabela, te je rekonstruirana javna rasvjeta u čitavom opsegu ACI Marine - Dubrovnik. Završnim slojevima asfalta površine 2000 m² te 1500 m², TEXO MOLIOR d.o.o. potpuno je i uspješno završio sve planirane zahvate, čak 43 dana prije ugovorenog roka.

Zbog činjenice da TEXO MOLIOR d.o.o. od samog osnutka posluje na čvrstom načelu odgovornosti i da ukazano mu povjerenje uvijek iznova opravda optimalnim građevinskim rješenjima u stvarnom vremenu, s pravom je očekivati da će se TEXO MOLIOR d.o.o. etablirati kao prvi izbor investitora i na tržištima izvan hrvatskih granica.

TEXO MOLIOR nudi vrhunska rješenja - od koncepta do ostvarene rekonstrukcije ili novogradnje

Uz vrhunsku izvedbu građevinskih zahvata, TEXO MOLIOR jednako pomno skrbi o svojim djelatnicima, suradnicima i partnerima

16. lipanj 2024 16:25