Maestro Grill Club je definitivno restoran koji ima potencijal postati jedno od mjesta gdje će se turisti vraćati zbog 'naše' hrane čiji će okus pamtiti u ambijentu s duhom Mediterana, a domaći ljudi pak navraćati kad god im se ne da kuhati doma, ili požele počastiti prijatelje i dobro se zabaviti.
Dalmatinsko, a svjetsko; takav je osjećaj kad smo kročili kroz vrata Maestro Grill Cluba, restorana u plažnoj zoni iznad splitskih Ovčica, Bačvica i Firula.
Splićani već znaju o čemu je riječ; to je novo ruho kultnog restorana "Šumica", mjesta za koje žitelje grada pod Marjanom već vežu mnoge uspomene, a koje nikad nije imalo ljepše ruho! Interijer tijekom hladnih jesenskih i zimskih dana odiše toplinom i nenametljivim luksuzom, dok raskošna terasa u borovoj šumi čeka toplije dane; no sveudilj je pri ruci parkirališni prostor za stotinjak automobila, besplatan za sve goste bez obzira jesu li došli popiti kavu, piće, brzinski svratili na fetu sira i pršuta uz kaplju vina, ili će pak satima uživati u ukusnoj mediteranskoj spizi "Maestra", s naglaskom na - gradelama.
Kako ističe vlasnik restorana - inače dijela grupacije "Biberon" - Denis Pavlović, nakana Maestro Grill Cluba je u ugodnom ozračju našu dalmatinsku lokalnu hranu brendirati na svjetskoj razini, ali ne kao nekakav papreni "fine-dining place", nego u ugodnom ozračju naš način uživanja i zabave, uz okuse tradicije i kvalitete ponuditi po svima prihvatljivoj cijeni. Provjerili smo - već sad to je mjesto gdje se u divnom, toplom interijeru po normalnim cijenama može guštati u odličnoj dalmatinskoj hrani te nekim udomaćenim mediteranskim klasicima.
Omiljene gradele
Čitatelji će se složiti, kad putujemo i dođemo vani u neki grad, svi želimo probati autohtona jela u tipičnom autohtonom restoranu; Maestro Grill Club je definitivno restoran koji ima potencijal postati jedno od mjesta gdje će se turisti vraćati zbog "naše" hrane, čiji će okus pamtiti u ambijentu s duhom Mediterana, a domaći ljudi pak navraćati kad god im se ne da kuhati doma, ili požele počastiti prijatelje i dobro se zabaviti.
Split je poprilično multikulturalan po pitanju spize; osim bezbrojnih fast-burger-foodova imamo japansku sushi-ponudu, kebabe, kinesku, američku, španjolsku, makedonsku, bosansku, talijansku hranu... Jesmo li se pogubili, je li konoba zadnji gastronomski bastion Dalmacije?
Vjerujemo da nije, tu je - na sreću - Maestro Grill Club kao mjesto s najboljim grillom u gradu. Točnije, gradelama; a ima li išta "dalmatinskije" od gradela?
Svi volimo pojesti dobre ćevape - barem pravi mesoljupci - a u "Maestru" im je vraćen dignitet! Pored svih travničkih, banjolučkih, leskovačkih, sarajevskih i inih drugih ćevapčića i "grillova", "Maestro" nudi dalmatinsku varijaciju toga jela koje ne završava na polpeti, nego je dio autohtone ponude na tragu gradela kakve pečemo vikendom za familiju i prijatelje, uz njih feštamo i jednostavno guštamo uz jetrice, bržole, šnicele, bifteke, steakove, latežinu...
Dakako, ni riba neće ostati zapostavljena za sve koji ljube morsko blago s gradela; u ponudi su, ovisno o dnevnom ulovu, oborita riba, tuna, plava riba, škampi, hobotnica... Valja napomenuti da uz pojedine stavke u jelovniku stoji "ako imamo...", jer politika "Maestra" "viče" - friško ili nikako!
To je forte ponude "Maestra", napominjemo, po uistinu najprihvatljivijim cijenama koje mogu biti formirane za dobar komad mesa ili ribe.
Pizze iz krušne peći
Pršut je, pak, posebna priča. U Splitu se istinabog može naći dobar pršut, a u "Maestru" je takav - imperativ; ne smije ući u restoran ako teži manje od dvanaest kilograma, mora se topiti u ustima i pred gostom se reže uživo, "po domaću". Uz klasični, tu je i pršut od domaće crne svinje (patta negra), te odlični dalmatinski lokalni sirevi koji se uz pršut slažu kao gitara uz vino.
Jedan od spomenutih, udomaćenih mediteranskih klasika iz "Maestra" jest pizza; nudi se pet vrsta, za svačije nepce. Krušnu peć opslužuje vrsni kućni pizza-majstor, s drva je i topli kruh koji se peče cijeli dan, dok popratni miomiris ispunja prostor stvarajući ugodan ugođaj doma. Vjerujte, iz "Maestra" je teško otići...
A tek deserti
Što se slatkarija tiče, to je priča za sebe. Činjenica da "Maestro" djeluje pod kapom splitskog megaslastičara "Biberona" dovoljno govori.
Deserti svih boja i dezena - uključujući i suvremene inačice dalmatinskih klasika - razlog su da baš svatko barem u "Maestru" malko pogazi dijetu!
Prohrvatski brending, nadalje, "gura" u prvi plan različite vrste ukusnih domaćih rakija kao aperitiv, digestiv ili samostalnu žesticu.
No, tu priča s pićima ne prestaje, nego tek počinje, jer "Maestro" u njedrima ne krije samo malu prostoriju za zasebna druženja, nego i pravu vinoteku s prevladavajućim hrvatskih vinima od najboljih sorti za svačiji ukus i džep, kao i pjenušave butelje za posebne prilike.
"Maestro" ima 130 sjedaćih mjesta unutrašnjeg prostora i isto toliko na terasi, a posjetitelji su svih generacija i profila; od djevojaka u sportskoj odjeći koje žele nešto lagano prigristi na brzinu, do poslovnih ljudi na ručku sastavljenom od više sljedova s partnerima, ili pak onih koji svrate na piće, fetu pršuta i sira, odnosno organiziraju neku svečanost, fešticu. Večernja scena nije manje živa od dnevnih posjeta, a za to je najzaslužniji - uz kuhara i ljubazno osoblje - kućni DJ, odnosno gostujući glazbenici.
Uz tematske večeri s naglaskom na Dalmaciju i njezine glazbene ikone, u "Maestru" najavljuju i druga događanja zabavnog, pa i kulturnog predznaka: izložbe fotografija i slika, promocije knjiga i glazbenih albuma, te drugo - i to tijekom cijele godine. Novogodišnja fešta također se već "maestralno" zahuktava, interes je velik, a nezaboravna zabava zajamčena!
Maestro Grill Club otvoren je svakog dana od podne do ponoći, osim ponedjeljka. Slogan restorana poručuje: Kad imaš prijatelja, malo pršuta i čašu vina, život je čarolija...
Dobro došli, dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....