StoryEditorOCM

Znate li tajnu donacije inače vrlo štedljivog Arsena Bauka? Evo zašto je uplatio baš 3.010,66 eura!

Piše Vijesti Sd
9. travnja 2024. - 11:56

Među 83 donatora SDP-ove koalicije Rijeke pravde, ističe se donacija zastupnika Arsena Bauka. Bračanin koji je poznati po štedljivosti je donirao točno 3.010,66 eura. Sve ostale donacije su zaokružene i niti jedna u sebi nema cente. Pitali smo porukom Bauka zbog čega je donirao baš taj iznos, pišu 24 sata. 

- Zbog kombinacije brojeva - zagonetno je odgovorio uz dodatak da ne može ništa više reći.

Prva asocijacija nakon toga je novinaru 24 sata bio datum njegova rođenja, ali onda bi Bauk koji je rođen 7.02.1973. godine trebao donirati 7.020,73 eura. To bi za zastupnika koji se i sam šali sa svojom škrtosti bilo previše, a prekršio bi i zakonski limit donacije za fizičku osobu.

Arsen Bauk nosi listu u prvoj izbornoj jedinici umjesto predsjednika Zorana Milanovića kojem je Ustavni sud opravdano zabranio kandidaturu ako ne podnese ostavku jer time krši svoje ustavne ovlasti. Milanović nije na listi, SDP ga ne smije spominjati kao svog kandidata za premijera iako on ističe da će biti premijer i podnijeti ostavku u slučaju pobjede nad HDZ-om. SDP je uzeo i za izborni slogan njegovu poruku "Rijeke pravde dolaze".
Milanović je rođen 30.10.1966. godine, što odgovara iznosu donacije Bauka koji je umjesto njega na listi.
image
Dragan Matic/Cropix/Cropix
 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:12