StoryEditorOCM

niz aktivnostiSveučilište u Splitu u petak organizira obilježavanje Europskog pomorskog dana

Piše OM
27. svibnja 2021. - 11:29

Sveučilište u Splitu kroz SEA-EU projektni ured, u suradnji s Pomorskim fakultetom u Splitu u petak 28. svibnja organizira obilježavanje Europskog pomorskog dana (European maritime day – EMD).

Manifestacija na temu „Istraživanje uloge obrazovanja o moru i pomorstvu te povezivanje s industrijom i društvom“ započinje u 11 sati nizom predavanja u okviru kojih će se predstaviti moderne inicijative iz područja pomorskog sektora, kako od strane nastavnika i istraživača, tako i studenata.

Diskusija na temu „Vještine za novo doba“ slijedi u 12 sati, a na njoj će sudjelovati poslodavci iz okruženja. 

Događaju je moguće pristupiti preko sljedeće poveznice: https://meet.google.com/biq-ufyd-bby

Detaljan program možete pročitati OVDJE

Europski pomorski dan je inicijativa koju je pokrenula Europska komisija i koja se održava četvrtu godinu zaredom. Glavni događaj je konferencija koja se ove godine održavala u nizozemskom gradu Den Helder (od 20. do 21. svibnja), a EMD će se obilježiti u brojnim europskim gradovima od travnja do listopada kroz čitav niz aktivnosti, od panel diskusija, radionica, konferencija, izložbi, objave informacija itd.

Koji sve gradovi sudjeluju u obilježavanju možete provjeriti na sljedećoj karti: https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/my-country_en

18. travanj 2024 09:57