StoryEditorOCM
Životromantični početci

Zašto u hotelima gostima ostavljaju čokoladice na jastucima? Iza te slatke tradicije stoji fascinantna priča

Piše MOZAIK SD
13. srpnja 2023. - 21:39

Jeste li ikada ušli u hotelsku sobu i pronašli čokoladicu na svom jastuku? Ova šarmantna tradicija je popularna u hotelima diljem svijeta. Ali otkud ta slatka gesta i što se krije iza nje?

Praksa ili luksuz?

Pitate se mogu li se čokoladice na jastuku pronaći u svakom hotelu ili je to samo praksa u skupim luksuznim hotelima?

Istina je da ova gesta nije ograničena samo na luksuzne hotele. Sama prisutnost čokoladica na jastuku nije pouzdan pokazatelj kvalitete hotela, navode njemački mediji, piše Fenix-magazin.

Cary Grant

Prema riječima stručnjaka za putovanja, podrijetlo ove tradicije dolazi iz američkog grada St. Louisa.

Pedesetih godina prošlog stoljeća holivudska zvijezda Cary Grant rezervirala je penthouse apartman u luksuznom hotelu Mayfair u St. Louisu.

Poznati glumac u hotelu je potajno upoznao ljubavnicu. Prema legendi, on je od dnevne sobe do jastuka na krevetu poslagao čokoladice.

Gesta postaje tradicija

Direktor hotela primijetio je tu romantičnu gestu atraktivne holivudske zvijezde i prihvatio je kao toplu dobrodošlicu gostima hotela.

Drugi hoteli u SAD-u i diljem svijeta slijedili su njihov primjer, stvarajući tradiciju koja traje do danas.

Zanimljivo je da je ova gesta dobrodošlice privremeno ukinuta u hotelu Mayfair, ali je vraćena nakon što ga je 2014. kupio Marriott i preimenovao u Magnolia St. Louis.

Dakle, sljedeći put kada pronađete čokoladicu na krevetu u hotelu, znat ćete da iza toga slatkog iznenađenja stoji fascinantna priča, javljaju njemački mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:33