StoryEditorOCM
ŽivotTAKO LAKO

Za sprečavanje neželjene pojave u hladnjaku postoji toliko jednostavan trik sa sastojkom koji svi imaju u kući

Piše Dom i Dizajn
23. lipnja 2024. - 12:44

Nije teško navući plijesan u hladnjak, posebice kad je vani visoka temperatura. Kako do nje dolazi? Čestim otvaranjem i zatvaranjem vrata hladnjaka stvara se kondenzacija koja, u kombinaciji s ostacima namirnica vrlo brzo može prerasti u plijesan, piše Dom i Dizajn.

image
Shutterstock

Ipak, za sprečavanje ove neželjene pojave postoji toliko jednostavan trik sa sastojkom koji svi imaju u kući. Dovoljno je u čašu staviti dvije žlice obične morske soli i ostaviti na polici hladnjaka, savjetuju na stranici Grannytricks.

image
Shutterstock

Sol će se brzo početi pretvarati u grudice, a to znači da upija vlagu i samim tima smanjuje mogućnost nastanka plijesni. Ovaj je trik posebno korisno znati baš sada u toplijim danima, kad je razlika između temperature u prostoji i u hladnjaku veća pa je veća i vjerojatnost da će se u njemu stvoriti vlaga.

Ako vam hladnjak nema plijesan, ali vam se čini da zaudara po namirnicama, i tu će pomoći trik kojeg su koristile naše bake. Samo ostavite nekoliko smotanih listova mokrih novina preko noći i neželjeni mirisi će nestati.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 12:45