Što se tiče hrane, u Hrvatskoj, kao i u svijetu u cjelini, pristutni su dvostruki trendovi. S jedne strane neki hrane nemaju, a drugima pretječe pa je bacaju. Bilo iz bahatosti ili neznanja, posebno što se tiče roka trajanja, odnosno nepoznavanja značenja obavijesti na ambalaži "upotrijebiti do" i "najbolje upotrijebiti do".
Jedno od istraživanja pokazalo je da jedna četvrtina ispitanika baca hranu odmah po isteku ovog drugog roka, iako je ta hrana još sigurna za jelo.
– "Upotrijebiti do" ukazuje na datum do kojeg se hrana može sigurno konzumirati i navodi se na hrani koja je s mikrobiološkog stajališta brzo kvarljiva. Nakon isteka "upotrijebiti do" datuma, hrana se smatra nesigurnom za konzumaciju. Primjeri hrane koja se označava "upotrijebiti do" su svježe meso, svježa riba, s...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....