StoryEditorOCM
ŽivotSVE SMO SNIMILI

Publika je još u transu! Pogledajte kako se Cvek oprostio od publike, Oliverovu pjesmu posvetio trudnoj partnerici

15. veljače 2024. - 13:23

Što radi sveca Valentina i želje da ga se obilježi, no ipak više radi fenomenalnog glasa i glazbe mladog Matije Cveka, Velika dvorana na Gripama bila je puna - Splićanki i Splićana, ali i fanova iz drugih zemalja. Koncert su nestrpljivo iščekivali prijatelji iz - Travnika, srednja Bosna: Antonio Bajo i njegova supruga Mirna, te još jedan mladi bračni par, Marko Stojak i supruga Andrea; upravo potonja i bila je najzaslužnija za proslavu Valentinova izvan granica BiH, u Splitu. Za sve zlobnike koji misle da se u Bosni samo cajke uz ćevape slušaju, na znanje: Matija ima ozbiljne obožavatelje u Travniku!

image

Društvo iz Travnika stiglo radi Matije u Split
 

Vojko Bašić/Cropix

- Što se ćevapa tiče, u Travniku jesu najbolji, tu nema zbora. A ukusa za muziku imamo, i dobre muzike nam ne fali; nedavno je gostovo Dalmatino u našem gradu, Gibonni je bio, Sergej Ćetković je isto odličan pop-pjevač, ali Matija... On je najbolji. Najljepše njegove pjesme su mi Ptice i Nasloni se. Bio je sjajan na A-strani (u emisiji na HRT-u, nap.a.). Baš ga je milina slušati - veli Andrea, ostali se slažu.

Društvo je bilo oduševljeno i činjenicom da su se uspjeli fotografirati sa svojim omiljenim pjevačem kad su ga slučajno susreli u restoranu hotela Briig na Bačvicama tijekom večere. Kakva sreća!

- Baš je lijepo ispalo; Valentinovo, lijepo vrijeme, izvrstan koncert i još fotografija s Matijom! Evo, sad i Slobodna - bilancu putovanja u Split zadovoljno iznose mladi bračni parovi iz starog vezirskog grada Travnika iz kojega su potekli i Ivo Andrić, Ćiro Blažević, Nikša Bratoš... Svakako bi bilo lijepo napraviti izlet i u obrnutom pravcu, iz Splita u Travnik, makar i bez Matije Cveka kao povoda.

Dvije Splićanke, Mirjana Elez i Rea Lerotić, upale su nam "u fokus" zbog divnih blond-frizura. Na koncert Cveka došle su zahvaljujući - nagradnoj igri.

image

 Mirjana Elez i Rea Lerotić, prijateljice
 

Vojko Bašić/Cropix

- Hvala Radio-Dalmaciji na osvojenim kartama. Kćer ima sretnu ruku - vedro nas informira Mirjana, koja nagradu uživa s prijateljicom Reom. Obje vole glazbu Cveka, taj zvuk za ples i guštanje, kažu.

Zanimljivo je primijetiti da u muziciranju Matije Cveka zapravo uživa publika svih generacija; od starijih maloljetnika do onih u zlatnim godinama.

Pripadnici publike koja ima već dobro izgrađen glazbeni ukus su i supružnici Marjana i Karmelo Milanović, koji su slavili Valentinovo uz Matiju Cveka na Gripama. Marjana je inače liječnica, specijalistica-psihijatrica, dakle, mi laici bismo primijetili da je Matijina glazba svakako "dobra za živce". Liječnica svojim dolaskom na koncert to indirektno preporuča...

Pitamo supruga joj Karmela, inače privatnika, je li mu štogod u rodu predsjednik Milanović.

- Po potrebi - duhovito namignu Karmelo.

image

Marjana i Karmelo Milanović, supružnici
 

Vojko Bašić/Cropix

Majka i kći na Valentinovo; zašto ne! Cvjetana Bazina Periša, inače predsjednica agilne splitske likovne udruge Emanuel Vidović, i kćer joj Tea Periša, došle su također guštati uz zvuk Matijine glazbe. "Krivac" je mlada Tea.

- Kćer me počastila kartama, hvala joj! Naravno, ja ću se revanširat čim prije, možda za Dan žena nekim koncertom ili večerom - pošteno će šarmantna Splićanka Cvjetana, Cvekova novopečena obožavateljica.

image

Cvjetana Bazina Periša sa kćerkom Teom Periša
 

Vojko Bašić/Cropix

Tijekom dvopipolsatnog koncerta Cvek je "poginuo" na pozornici, priuštivši publici doživljaj za pamćenje. Uz potporu izvrsnih The Funkensteinsa, te gošću iznenađenja Lorenu Bućan, Matija je publiku dirnuo i rasplesao do u noć. Uz pjesme s njegova dva alboma - drugi je ujedno i promovirao ovim najvećim dalmatinskim koncertom do sada - pjevao je i nekoliko pjesama drugih izvođača, primjerice onih neprežaljenog kralja funka Dina Dvornika.

image

Lorena Bućan i Matija Cvek

Vojko Bašić/Cropix

Sam kraj koncerta bio je upravo čaroban; Matija, koji sa partnericom ovih dana iščekuje rođenje njihova prvog djeteta, otpjevao je znakovit broj: "Ključ života", autora Zdenka Runjića. S publikom se oprostio stihovima "Novi život se rađa", što je sve dirnulo, osobito s obzirom na rečeni kontekst.

Video možete pogledati na našem portalu, te osjetiti dašak čarolije "novog života" uz Matijin glas.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:24