StoryEditorOCM
ŽivotFENG SHUI UČENJE

Popravlja san i partnerske odnose?! Ovom cvijetu pripisuju prave blagodati, stavite ga u spavaću sobu. Ima još jedan...

Piše L. Go.
3. lipnja 2024. - 08:30

Imate cvijeće u domu, sam pogled na vaše lončanice u vama budi tihu radost, ulijeva spokoj?

Možda imate u fokusu upravo ove dvije biljke, u interijeru na vrhu liste najpoželjnijih biljaka po feng-shui učenju.

Energetska razina i harmonija imperativ su feng-shuija, a ako želite ugoditi sebi po toj recepturi, u domu vam valja "posaditi" – orhideju. Egzotičan je to cvijet koji simbolizira ljepotu, mir i eleganciju. Njeni nježni cvjetovi – eventualno miris koji diskretno emitira - stvaraju ugođaj opuštenosti i "pozitive".

Postavljanje tog cvijeta u spavaću sobu može čak poboljšati kvalitetu sna i unijeti harmoniju u partnerske odnose (ukoliko spavaonicu dijelite s voljenom osobom).

Istodobno, po feng-shuiju orhideja simbolizira prosperitet i obilje, pa može biti ugodan fragmet u poslovnoj sobi, ali i u kuhinji ili kupaonici – bitno je da ima dovoljno difuznog svjetla, nikako izravnog. Pazite i da je dobro hidratizirana, orhideja jako voli odležanu vodu u kojoj je oprana riža – odužit će vam se cvjetanjem za tu poslasticu!

image
/Shutterstock

Bambus – također važan simbol u Feng shuiju, donosi prema predaji sreću, vitalnost, dugovječnost... Bambus se često drži u vazi sa vodom, što dodatno pojačava njegovu simboliku prosperiteta i obilja.

Dakle, zaboravite kaktuse i sukulente, fikuse i svekrvine jezike, afričke ljubičice i đirane!

Zapravo, nemojte ni njih potcijeniti, bilje u domu znak je ljubavi i plemenitosti – jednostavno, uz sve ovo nemojte izostaviti ni orhideju i bambus. S njima ste sigurni, samo ih pazite i ponekad pomazite.

image
/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 13:06