StoryEditorOCM
ŽivotVRIJEDI POKUŠATI

Pobrinite se za svoje zdravlje - riješite se prekomjerne vlage i plijesni u svom domu

Piše SPONZORIRANI SADRŽAJ
4. listopada 2022. - 08:00

Iako bismo se sigurno svi složili da je važno aktivno se brinuti o kvaliteti života, u praksi mnogi na to zaboravljaju, pogotovo ako se radi o kvaliteti našeg okruženja, odnosno doma. Ali, nažalost, stvari nisu tako bezopasne. Pretjerana vlaga, kondenzat, plijesan - sve ove pojave nisu bezazlene i dugoročno mogu dovesti i do raznih zdravstvenih neugodnosti i problema te narušiti imunološki sustav.

Dolazi doba godine kada će opasnost od plijesni biti najveća. Na prijelazu jeseni javljaju se prvi hladniji periodi, povećava se vlaga u zraku pa je pojava plijesni u našim domovima samo pitanje vremena. Znamo da plijesan nije samo estetski nego prije svega zdravstveni problem.

image

Vlaga i plijesan muče previše domova. Crna plijesan nije samo estetski problem – izrazito je štetna za zdravlje jer uzrokuje teške respiratorne probleme i negativno utječe na imunološki sustav.

Ako se i vi borite s prekomjernom vlagom, a na zidovima se stvara plijesan, krajnje je vrijeme da nešto poduzmete. Jedno od najučinkovitijih i najisplativijih rješenja svakako je ugradnja ventilacijskog sustava jer dugoročno rješavaju navedene probleme. Budući da su ventilacijski sustavi također različiti, važno je pažljivo razmotriti izbor koji se nudi.

Značajke kvalitetnog ventilacijskog sustava

Brine se za optimalne životne uvjete.

Ventilacijski sustavi automatski uklanjaju iskorišteni zrak, neugodne mirise, višak vlage i druge štetne tvari iz prostora, a istovremeno dovode svježi i filtrirani zrak. Time poboljšavaju mikroklimu i brinu o zdravlju vašeg doma. Ventilacijski sustavi sprječavaju i stvaranje plijesni, a samim time i povoljne uvjete za grinje, koje su mnogima prava noćna mora. Ventilacijski sustavi također sprječavaju ulazak prašine i vanjske buke.

Podržava dobrobit Vašeg zdravlja

Budući da se zrak kroz ventilacijski sustav pravilno filtrira i uklanjaju različiti alergeni, to uvelike olakšava život alergičarima. Čestice peludi, prljavštine i prašine ne mogu proći kroz filtre. Osim toga, filtri su izdržljivi i vrlo se lako čiste, jer se jednostavno operu pod mlazom vode i spremni su za ponovnu upotrebu.

image

Lunos montaže diljem Jadrana

Radi bez neugodne buke.

U osnovnom kontinuiranom radu, Lunos ventilacijski sustavi rade u rasponu glasnoće od samo 26 do 32 dB. Za usporedbu: šapat je oko 30 dB.

Štedi energiju.

Kvalitetan ventilacijski sustav mora biti i ekonomičan. Kod Lunos sustava, primjerice, ventilacijom se gubi samo 10% energije za grijanje, što ih čini jednim od najučinkovitijih ventilacijskih sustava na tržištu.

I-Vent – ​​​​Šampion bez konkurencije

Jedna od noviteta Lunos ventilacijskih sustava svakako je decentralizirani i-Vent sustav. Jednostavan je za ugradnju i prikladan kako za novogradnje, tako i za starije objekte. Radi na principu strujanja zraka u cijelom prostoru, a njime se može upravljati putem aplikacije dostupne za Android i iOS korisnike.

Sustav je tih, a zaštita od propuha i ograničenje volumena protoka zraka osiguravaju da nema propuha.

Kako objašnjava direktor tvrtke Lunos Domen Gjuras, decentralizirani ventilacijski sustav i-Vent definitivno je šampion bez konkurencije, jer je tih i vrlo ekonomičan – svaka jedinica godišnje troši samo 2,3 eura električne energije. Osim toga, filtri su izdržljivi i jednostavni za održavanje jer se mogu prati pod tekućom vodom. No, nismo zaboravili ni alergičare, kojima su namijenjeni posebni filtri za pelud.

Ventilacijski sustavi Lunos jednostavni su za ugradnju i prikladni i za novogradnje i za starije objekte. Montaža im je brza, a omogućuju i velike uštede.

image

Zadovoljan kupac je naš kupac

Za više informacija posjetite web stranicu www.lunos-hrvatska.com ili nazovite na 01 4816 581.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2022 12:40