StoryEditorOCM
ŽivotDUGOROČNO RJEŠENJE

Klima-uređaj u vašem domu radi bez prestanka? Ovo morate znati, uštedjet će vam novac i poboljšati kvalitetu života

Piše Anamaria Mikulić/Sponzorirani sadržaj
31. srpnja 2024. - 11:06

Toplinski val nepodnošljiv je bez klima-uređaja, velike vrućine utječu na naše raspoloženje i kvalitetu sna te mogu izazvati zdravstvene probleme kao što su dehidracija i iscrpljenost. Ono što većina ljudi ne shvaća je da klimatizacijski uređaji najčešće ne osiguravaju dotok svježeg zraka, već vašim domom kruži ustajali zrak.

Topli zrak iz prostorije prolazi kroz klima-uređaj, gdje se zrak hladi i zatim se ohlađen vraća u prostoriju. Uvođenjem svježeg zraka prozračivanjem, odnosno povremenim otvaranjem prozora, nastaju neugodni mirisi, raste temperatura zraka i koncentracija ugljikova dioksida te se povećava rizik pojave vlage i plijesni. 

Dugoročno rješenje

Propusnost zraka u modernim zgradama s čvrsto zabrtvljenim prozorima i vratima iznimno je niska. Neplaniranim i nasumičnim provjetravanjem prostorija nepotrebno se troši energija koju smo uložili u rashlađivanje zraka, a nedovoljna ventilacija stvara nezdrave životne uvjete.

Ovaj problem moguće je riješiti ugradnjom kvalitetnih i pouzdanih I-Vent ventilacijskih sustava, koji osiguravaju stalan dotok svježeg zraka i neprekidno odvode potrošeni zrak zajedno sa suvišnom vlagom i svim štetnim česticama. Dobra ventilacija može smanjiti potrebu za korištenjem klima-uređaja, što dodatno smanjuje potrošnju energije.

Uklanjanje suvišne vlage održava primjereno zdravo stanje vašeg doma te sprječavaju nastanak plijesni i povoljnih životnih uvjeta za grinje.

I-Vent sustavi prilagođavaju se potrebama korisnika, volumen protoka zraka povećava se ili smanjuje ovisno o vlažnosti ispušnog zraka. Dakle, prostorije se prozračuju koliko je potrebno, što štedi i do 30 % energije u usporedbi s ventilacijom kroz prozore. Sustav djeluje 24 sata dnevno, gotovo je nečujan, onemogućuje stvaranje propuha te prodor vanjske prašine i pritom troši izuzetno malo energije.

Jednostavna ugradnja

Budući da se sustav ugrađuje brzo i bez potrebe za većim zahvatima, može ga se ugraditi u bilo koje godišnje doba, kao i u bilo kojoj fazi gradnje ili obnove, a prikladan je i preporučljiv za ugradnju u starije objekte u kojima već prebivate i želite podignuti kvalitetu života. Za postavljanje sustava nije potrebno postavljati nikakve cijevi, pa je montaža brza i gotovo bez prašine prilikom ugradnje.

image
Viktor Hranic/

Ne morate se bojati da će ugradnja ventilacijskih sustava narušiti estetiku vašeg stana jer ovi ventilacijski sustavi imaju elegantan i neupadljiv dizajn.

I-vent nudi mnogo više od obične ventilacije, uz ovo rješenje vi i vaša obitelj udisat ćete čist i svjež zrak tijekom cijele godine. Za više informacija i ponudu posjetite web stranicu, a kako biste što prije krenuli s ugradnjom, možete ih i odmah besplatno kontaktirati na: +385 1 2132 400 ili poslati upit na info.hr@i-vent.com

Zajedno s upitom pošaljite svoj telefonski broj, tlocrt svoje stambene površine i oni će vam poslati cjelokupno rješenje za vaš novi stambeni komfor.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i I-VENT d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 17:17