StoryEditorOCM
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Kada cila kuća zavonja po njemu... Simbol je zimske spize, kripan, a o ‘nuspojavama‘ se može knjiga napisati - evo kako ga savršeno spremiti

Piše NATIVE STUDIO SD
5. studenog 2020. - 11:09

Kuhajte u 3 l vode 1 kg suhe svinjetine ili kost od pršuta. Kad se dopola skuha, dodajte 50 dag očišćena, oprana fažola i zajedno kuhajte 2 sata dok ne postane prilično mekano.

Dodajte lagani zapržak od 3 žlice masti, malo naribane kapule, papra i malo pešta od 6 dag narezane suhe slanine, nasjeckana češnjaka i malo peršina.

Na kraju ukuhajte još 25 dag tjestenine. Kad se skuha dignite s vatre, pustite da malo počine i poslužite. Obično kuhamo deblju tvorničku tjesteninu. Ovo je vrlo dobro i ukusno, a među narodom obljubljeno jelo, osobito zimi.

Savjet: fažol i meso dobro je namočiti tijekom noći, a prvu vodu u kojoj se kuha proliti.

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 04:51