StoryEditorOCM
ŽivotNISTE ZNALI

Čili, cimet, kurkuma, đumbir i kakao osim što jela čine ukusnijima imaju i nevjerojatna zdravstvena svojstva, evo u čemu pomažu i koji je začin dobar za mršavljenje

Piše MOZAIK SD
11. srpnja 2022. - 12:51

Koristite li često začine u vašoj kuhinji evo razloga zašto bi to trebali činiti još i češće.

Naime, nevjerojatna su zdravstvena i nutritivna bogatstva začina. Od balansiranja šećera u krvi do jačanja snage mozga, pa čak i poticanja mršavljenja, prednosti su brojne, piše Index.

Kakao

Desetke studija pokazuju da ljudi koji konzumiraju kakao – kao topli napitak ili u tamnoj čokoladi – uživaju brojne dobrobiti za kardiovaskularni sustav od onih koji to ne čine.

Cimet

Začin koji slatkim pecivima daje dodatni okus – može pomoći u kontroli šećera u krvi i spriječiti dijabetes.

Pruža protuupalne prednosti gotovo svakoj stanici u tijelu, jačajući imunološki sustav i liječeći niz bolesti od probavnih smetnji do raka.

Đumbir

Posljednjih nekoliko desetljeća...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 20:43