StoryEditorOCM
Životodlična prilika!

Bliži se početak školske godine: istražili smo u koje sportske klubove na našem području možete upisati svoje mališane

Piše Sponzorirani sadržaj
23. kolovoza 2024. - 15:05

S početkom nove školske godine, roditelji se često suočavaju s pitanjem kako najbolje ispuniti slobodno vrijeme svojih školaraca. Osim obrazovnih aktivnosti, sportski klubovi predstavljaju izvrsnu priliku za razvoj fizičkih i društvenih vještina kod djece. Imaju priliku steći nova poznanstva, sklopiti prijateljstva, ali i provoditi vrijeme vani umjesto za kompjutorom...

Grad Split, poznat po svojoj bogatoj sportskoj tradiciji, dom je brojnih klubova koji mogu pružiti djeci ne samo kvalitetan trening, već i priliku za izgradnju karaktera i dugotrajne strasti prema sportu, ali i da baš od tu započnu svoje, ako to žele, profesionalne karijere.

Sport u Splitu je više od igre

Split je grad s dubokim sportskim nasljeđem, dom mnogim poznatim sportskim klubovima i talentima koji su postali uzori djece i mladih ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta. Sport je ovdje mnogo više od igre - to je način života, prilika za socijalizaciju i oblikovanje budućih generacija. Djeca u Splitu imaju priliku trenirati u klubovima gdje su njihovi treneri i stariji suigrači često bivši ili sadašnji profesionalni sportaši, što im daje dodatnu motivaciju i inspiraciju.

Roditelji često biraju sportove i klubove na temelju djetetovih interesa, ali i kvalitete trenerskog kadra, povijesti uspjeha kluba te prilika za napredovanje. U Splitu postoje brojni klubovi u raznim sportovima, a mnogi od njih su iznjedrili svjetski poznate sportaše. Ovdje su neki od najprestižnijih klubova koje možete razmotriti za upis svog djeteta...

HNK Hajduk Split

Ne bi trebalo puno opisati Onoga za kojeg Splićani žive i što bi za dijete značilo nastupati za "Majstora s mora". Međutim, iako smo ga trebali prvog spomenuti - HNK Hajduk jedini nema javno dostupnu školu nogometa, što znači da nije otvoren za svu djecu. U najtrofejniji splitski klub roditelji ne mogu jednostavno dovesti svoju djecu... Umjesto toga, profesionalni pogon kluba je organiziran tako da skauti s Poljuda traže talente u drugim klubovima i pozivaju ih da se pridruže Hajduku.

Stoga, ako želite da vaše dijete bude dio nogometne akademije "Luka Kaliterna" pod Marjanom, prvo ga trebate upisati u manji nogometni klub ili školu nogometa s manjom reputacijom od Hajduka. Iako se to na prvi pogled možda ne čini idealnim, ovakav pristup može biti dobra prilika za vaše dijete, posebno ako pronađete odgovarajući klub u blizini vašeg doma.

image
Tommy

NK Dugopolje

NK Dugopolje, osnovan 1952. godine, kroz godine je prošao različite faze razvoja, ali je uvijek ostao posvećen razvoju mladih igrača. Klub je poznat po svojoj predanosti u radu s mlađim kategorijama, a mnogi talentirani nogometaši započeli su upravo ovdje. Upis u NK Dugopolje pruža djeci priliku da rastu u manjem, ali izuzetno kvalitetnom okruženju, gdje mogu dobiti pažnju i trening prilagođen njihovim potrebama.

RK Split

Rukometni klub Split ima dugu i uspješnu povijest, posebno u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća. Klub je iznjedrio nekoliko vrhunskih igrača, među kojima su olimpijski zlatnici poput Ivana Balića i Petra Metličića. Trening u RK Splitu nudi priliku za učenje od najboljih te izgradnju čvrstih temelja u ovom dinamičnom sportu. Djeca koja se odluče za rukomet mogu računati na vrhunske uvjete, stručne trenere i priliku za sudjelovanje u brojnim natjecanjima.

28. Sportske igre mladih

Da je Split zaista grad koji ljubi sport, dokazuje i činjenica da su 1996. godine, baš u gradu podno Marjana, nastale Sportske igre mladih, koje i dandanas okupljaju velik broj mladih sportaša i potiču na bavljenje sportom te promoviraju sportski način života. Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi organizirana za djecu osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.

Učenici se natječu u 10 športskih disciplina: mali nogomet, rukomet, tenis, stolni tenis, šah, ulična košarka, odbojka, odbojka na pijesku, atletika i graničar. Uz revijalne utakmice i srčanu publiku, ove godine Sportske igre mladih okupile su 328.870 djece i mladih!

I ove godine je zlatni sponzor igara upravo Tommy, koji kao neizostavan dio te zajednice, već dugi niz godina s ponosom stoji uz naše najpoznatije splitske klubove, dijeleći s njima istu strast i ljubav prema sportu.

Tommy turnir u malom nogometu, organiziran u sklopu Sportskih igara mladih, pruža svim mladim nogometašima do 12 godina priliku da pokažu svoje sportske vještine na terenima širom Hrvatske. Kao najpopularniji sport današnjice, nogomet na ovom turniru nudi djeci ne samo mogućnost natjecanja, već i priliku za učenje i razvoj nogometnih sposobnosti na zabavan i dinamičan način.

image
Dario Horvat

KK Split

Košarkaški klub Split, s bogatom tradicijom i dugom poviješću uspjeha, posvećen je treniranju i oblikovanju novih generacija mladih košarkaša. Klub nudi djeci priliku da kroz kvalitetne treninge razviju svoje vještine, učeći od trenera koji su posvećeni njihovom napretku i uspjehu. Mnogi od danas uspješnih i profesionalnih košarkaša svoje su prve korake napravili upravo na parketima Splita, čime su postali uzori novim generacijama. Upisom u KK Split, djeca ne samo da uče igru košarke, već postaju dio tradicije stvaranja vrhunskih sportaša.

Tommy i sportska tradicija Splita

Ponosni sponzor ovih sportskih klubova, Tommy kontinuirano podupire sportsku tradiciju grada Splita. Kroz suradnju sa sportskim klubovima, Tommy ne samo da promiče zdrav način života, već i doprinosi razvoju mladih talenata. Ulaganjem u sport, također pokazuje kako lokalna zajednica može aktivno sudjelovati u stvaranju bolje budućnosti za svoju djecu.

Prije početka školske godine, odabir sportskog kluba može biti ključan korak u razvoju vašeg djeteta. Bilo da se radi o nogometu, rukometu ili nekom drugom sportu, Split nudi izvrsne mogućnosti koje će vaše dijete oblikovati u svakom pogledu. A kako biste svoje mališane još bolje pripremili za početak novog i uzbudljivog razdoblja, sve za školu potražite u Tommyjevoj super ponudi za školarce. Također, još više možete pronaći u njihovim katalozima i brojnim aktualnim akcijama, u kojoj ćete sigurno pronaći nešto za sebe...

image
Tommy

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i Tommyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 12:07