StoryEditorOCM
ZdravljeJEDINSTVENI UŽITAK

Znanstvenici ispitali svaki korak u jedenju čokolade te otkrili tajnu zašto je tako neodoljiva kada je stavimo u usta

Piše Suzana Ciboci/Živim
30. siječnja 2023. - 08:32

Vjerovali ili ne, ali i tamnu čokoladu možemo zavoljeti i jesti s jednakim užitkom kao i mliječnu, koja je zbog dodanih šećera i masti manje zdrava. Tamna čokolada, naime, može izazvati jednako neodoljiv osjećaj užitka koji dobivamo kad je stavimo u usta, piše Živim.

Proizlazi to iz zaključka istraživanja znanstvenika sa Sveučilišta u Leedsu, u Engleskoj, koji su nedavno objavili da su otkrili tajnu zašto je čokolada tako neodoljiva. To je način na koji se topi u ustima, pri čemu ključnu ulogu ima masnoća u prvom kontaktu s jezikom. Do tog su zaključka došli nakon ispitivanja svakog koraka u jedenju čokolade.

MASNOĆA JE KLJUČNA

Pri tome je svejedno, kaže prof. Anwesha Sarkar iz Škole za znanost o hrani i prehrani u Leedsu, ima li...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2024 17:40