StoryEditorOCM
Zdravljestrah i trepet virusa

Znanost više nema ni najmanje sumnje da je češnjak ljekovit. Ali koja kemija stoji iza češnjaka i zdravlja i kakva je u svemu uloga rakije i sode bikarbone?

Piše PSD
19. listopada 2021. - 10:25
Zašto češnjak, bijeli luk ili Allium sativum ima neugodan miris? Odgovor je jednostavan: zbog sumpornih, ili – točnije – organosumpornih spojevaDuje Klarić/Cropix

Ne jedanput, nego sam sto puta čuo, kako u razgovoru tako i na televiziji, savjet za dug i zdrav život: svako jutro jedan štamprl rakije, a uz njega dva-tri česna češnjaka. Ljekovita biljka, nema šta (a doći ćemo i do toga zašto je dobro uz češnjak piti rakiju), ali, ali, ali...

Pričala mi je neka žena koju sam sreo u Sjedinjenim Državama, kako je njezina kći posjetila staru domovinu, naime provezla se javnim prijevozom po Beogradu. Iznijeli su je u nesvjesti iz autobusa. A u nesvijest je pala od kombiniranog smrada rakije i češnjaka, što su ih putnici, prema maločas opisanom savjetu za dug i zdrav život, svakodnevno konzumirali. (Ovdje je važno naglasiti da je rečena gospodična bila rođena Amerikanka, da je dakle živjela u zemlji bez mirisa, u kojoj je najveća uvreda nekome ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 13:14