Zahvaljujući svojoj svestranosti, jabučni ocat je sastojak broj jedan u svakom kućanstvu.
Naime, ocat snižava razinu šećera i kolesterola u krvi te povećava energiju. Međutim, mnogi ga ljudi koriste i za mršavljenje.
Zdrava svojstva jabučnog octa zahvaljuju se sadržaju octene kiseline. Octena kiselina vrlo je važan metabolit u našem tijelu, a jedini prehrambeni izvor octene kiseline je ocat, piše klix.ba.
"Ako radimo promjene u prehrani i načinu života, jabučni ocat može ponuditi malu prednost jer pomaže u kontroli gladi. Međutim, znanstveni dokazi ne pokazuju da je jabučni ocat čarobni napitak za mršavljenje", objasnila je dijetetičarka Kristine Dilley.
Stručnjaci preporučuju uzimanje jedne do dvije žlice jabučnog octa dnevno, ali ne više od četiri žlice ukupno.
“Najlakši i najsigurniji način konzumiranja jabučnog octa je da ga uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu tako da ga dodate u hranu koju već konzumirate”, dodaje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....