StoryEditorOCM
ZdravljeRADI ČUDA

Od ovog pripravka bore nestaju i bez bolnih zahvata; sastojke sigurno imate kod kuće, vrijedi isprobati

Piše MOZAIK SD
4. listopada 2023. - 15:26

Blagodati bjelanjka poprilično su razvikane i korištene u praksi kroz razne tretmane njege kože na bazi prirodnih sastojaka. Prirodna maska od bjelanjaka ​​kojom ćete možete ukloniti bore s lica popriličan je hit. Bjelanjci su bogati proteinima i imaju visok postotak vode, što im omogućuje da hidratiziraju i nahrane kožu, ali i da pomognu koži zadržati vlagu i time je učine elastičnijom.

S godinama se smanjuje proizvodnja kolagena pa koža lica gubi elastičnost i opušta se. Najbrže strada područje oko očiju, gdje je koža tanka i gdje su bore najuočljivije. Stvaraju se podočnjaci i vrećice ispod očiju, što doprinosi starijem izgledu.

image
Shutterstock

Osim genetike, bržem starenju kože doprinose i stres, nedostatak sna, nezdrava prehrana i način života te neadekvatna njega.

Ako i vas muče sve izraženije bore oko očiju, odmah isprobajte ovu jednostavnu, hranjivu masku koju možete brzo napraviti, prenosi Kurir.

Osim što omekšava već postojeće bore, bjelanjak sprečava i nastanak novih jer osim velikog postotka vode sadrži proteine, vrlo malo masti, natrij, kalij, malo magnezija, kalcija i željeza.

Ponavljajte postupak svakodnevno dok rezultati ne budu vidljivi. Sve što vam treba je jedno jaje i štapići za uši.

image
Shutterstock

Evo što trebate učiniti:

* Temeljito očistite lice od šminke i ostalih nečistoća i zatim odvojite bjelanjak od žumanjka. Štapić za uho natopite umućenim bjelanjkom i prijeđite preko zatvorenih kapaka i preko dijelova lica gdje su bore izraženije. Pričekajte pet minuta da se bjelanjak potpuno osuši, a zatim otvorite oči, na kraju operite lice prvo mlakom, a zatim hladnom vodom

Prirodni piling od bjelanjaka i palente

Istucite jedan bjelanjak i dvije žlice palente. Pazite da smjesa ne bude rijetka nego zgusnuta. Pripremljenu smjesu rukama nanesite na lice, lagano trljajući prstima odozdo prema gore (od krajeva usana preko očnih jabučica do kraja očiju). Nakon nekoliko minuta ostavite smjesu na licu još nekoliko minuta, a potom isperite mlakom vodom. Na kraju na lice stavite kremu koju redovito koristite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 13:47