Ponekad zbog žurbe skuhamo više tvrdih jaja nego što nam tog trenutka treba i ostatak stavljamo u frižider kako bismo ih pojeli drugi put. Znate li koliko dugo traju nakon što ih skuhate?
Prema stručnjacima American Egg Board-a, tvrdo kuhano jaje u ljusci (tj. neoguljeno) možete držati do tjedan dana u hladnjaku. Međutim, oguljeno tvrdo kuhano jaje treba pojesti isti dan kada je oguljeno, prenosi Yahoo.
Čini se kontraintuitivnim da tvrdo kuhana jaja, oguljena ili neoljuštena, ne traju tako dugo kao svježa jaja, koja traju tri do pet tjedana u hladnjaku, budući da su kuhana. Postoji razlog za to. Američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) objašnjava: ‘Kada su jaja u ljusci tvrdo kuhana, zaštitni omotač se ispere, ostavljajući gole pore u ljusci u koje bakterije mogu ući i kont...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....