StoryEditorOCM
Zdravlje‘ODREKAO SAM SE‘

Kardiokirurg: Ove 4 stvari skraćuju život! Prva razara pluća i uzrokuje rak, druga je čisti otrov, treća tekuća smrt...

Piše MOZAIK SD
29. kolovoza 2024. - 23:02

Jeremy E. London je kardiokirurg koji dijeli vrlo praćene zdravstvene savjete na TikToku.

U jednoj od posljednjih objava apostrofirao je četiri stvari koje su najopasnije za zdravlje srca. Istakao je da i sam svaku od njih izbjegava.

Bolesti srca uzrok su četvrtine svih smrti u Velikoj Britaniji, prema British Heart Foundation (BHF). Alarmantna statistika znači da je u pitanju "više od 170.000 smrtnih slučajeva svake godine".

"Srčani udar je najveći pojedinačni ubojica muškaraca i žena u svijetu u 2019.", upozorava Jeremy E. London i apostrofira četiri najgore životne navike koje vode prema njemu:

1. Pušenje

Dr. London kaže da je pušenje "najgora stvar koju možete učiniti za cijelo tijelo“.

"Uništava vaša pluća, izaziva rak pluća, visoke kardiovaskularne rizike, srčane i moždane udare. Nemojte pušiti“, rekao je u videu na TikToku.

2. Pijenje alkohola

Dr. London kaže da je potpuno prestao piti alkohol.

"Alkohol. Mrzim što ti to moram reći, ali otrovno je!. Otrovno za svaku stanicu u vašem tijelu. Vaše tijelo, vaša pravila, odlučujete sami. Za mene je osobno izbacivanje alkohola iz života vjerojatno bila jedna od najboljih odluka koje sam donio kao odrasla osoba."

3. Gazirana pića

Harvard Health izvještava da ljudi koji piju više od pet bezalkoholnih gaziranih pića zaslađenih šećerom tjedno imaju veću vjerojatnost ranih znakove srčanih bolesti u usporedbi s ljudima koji piju samo jedno.

Ne objašnjavajući ovo, dr. London je rekao: “Bezalkoholna gazirana pića, tekuća smrt! Samo ih nemoj piti. Točka. Gotovo."

4. Kruh i tjestenina

“Četvrto, izbjegavajte kruh i tjesteninu. Izbjegavajte rafinirano brašno i pšenicu. 80 posto kontrole težine tijela čini prehrana. Tek 20 posto je vježba."

Čest uzrok srčanog udara je povišen krvni tlak, koji je, nažalost, izraženiji kod pretilih osoba.

Prema WHO-u, indeks tjelesne mase (BMI) iznad 25 smatra se prekomjernom težinom, a preko 30 smatra se pretilim.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 03:30