Sočna, dobro pečena purica čija aroma ispunjava topao dnevni boravak. Hrskavi, zlatni krumpirići i pohani pastrnjak sljubljeni na tanjuru. Svinjski odresci umotani u tanke slojeve slanine i tijesta. Umak od brusnica. Sos i za kraj, puding natopljen rakijom i preliven maslacem. Od svih ovih jela rastu zazubice, a sama pomisao na njih poigrava se s nepcem.
StoryEditorOCM
ZdravljeNOVE SPOZNAJE
Veliki tekst ‘The Economista‘ o tome kako hrana i dio vitamina utječu na psihu, ovo je nešto što bi morali pročitati
16. listopada 2023. - 12:26
/Shutterstock
Zemlje se razlikuju u tradiciji Božićnog obroka. Poljaci preferiraju ribu, često šarana. Švedski julbord odiše raznolikošću, a ni haringa ne zaostaje. No obrok koji se 25. prosinca poslužuje za većinom britanskih stolova, posebice varijanta s guskom koja se ponekad umjesto puretine nađe u glavnoj ulozi, ikoničan je i prepoznatljiv još od viktorijanskog doba.
Kvalitetan obrok za tijelo je...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?