StoryEditor
Trendsobica iz snova

Preuređenje ne mora biti skupo i zahtjevno! Pogledajte kako stari namještaj uz male preinake uklopiti u novi izgled, oduševila nas je ideja za krevet

27. svibnja 2020. - 10:40
Shutterstock

Preuređivanje i uvođenje promjena u vlastiti interijer može biti uzbudljivo, ali i mukotrpno, posebice ako pokušavate uskladiti oskudni budžet s mnoštvom ideja.

Tražite li inspiraciju, internet je prava riznica inovativnih varijacija na temu koje lako možete prilagoditi svom ukusu i mogućnostima, a na jednu zanimljivu smo naletjeli prilikom našeg istraživanja.

Bračni par Weidenbaum, osnivači start up tvrtke za redizajn namještaja Everhem, odlučili su se preurediti dječju sobu i to na pomalo neobičan način, a rezultat je i više nego zanimljiv.

Projekt 'dječja sobica'

Haley i Adam Weidenbaum, nakon preseljenja u novi dom u Los Anglesu, odlučili su unijeti neke novosti u dječju sobicu svog trogodišnjeg sina Judda, a kako su prethodno stekli dosta iskustva na tom polju, otprilike su znali što ih čeka.

Za početak, znali su da veliki dio postojećeg izgleda u prostoriji žele zadržati, a i da ne žele potrošiti znatnu količinu novca, tako da su njihove ideje tražile neka dosjetljiva rješenja.

Jedan od detalja koji su odlučili zadržati bio je drveni dio zida koji se slagao s okvirom prozora u nijansi 'In the midnight hour' Benjamina Moorea, te zidnim tapetama u dječačkom stilu.

Odlučili su zadržati i Serena & Lily tepih, komodu za presvlačenje te plavu policu za knjige marke Schoolhouse Electric. Osnovna ideja para Weidenbaum bila je pretvoriti dječju sobu u prostor nalik filmskom setu Wesa Andersona, prenosi Domino, a Haley je posebno privlačila razigrana i sofisticirana vibra njegovog klasika 'Moonrise Kingdom'.

Pa pogledajte kako im je to pošlo za rukom za samo 1000 dolara (6922.70 kn).

Idealan okvir

Kad su Weidenbaumi kupili Juddov krevetić 2016. godine, Haley se posebno sviđala boja tamnog drva u nijansi oraha. No, tamniji detalji u sobi zahtijevali su nešto svjetliju završnu obradu. Prilikom prilagodbe kreveta, par se odlučio da madrac zbog sigurnosti bude na što nižoj razini, a u Ikei su pronašli baš ono što su tražili.

Nakon postavljanja kreveta i madraca, Haley i Adam odlučili su se cijelu priču malo začiniti. Ideja je bila pronaći zastor za krevet koji bi se uklopio u cijelu priču, a krevet podigao na jednu sasvim drugu razinu.

Odlučili su se za baldahin u boji senfa koji se jednako dobro sljubio s tamno plavom bojom zida, kao i s bojom drva na krevetu, a osim vizualnog efekta, dobro je poslužio da zakloni dijete od propuha kada je prozor otvoren.

Haley je za Domino ispričala da je tkaninu senf boje kupila nekoliko godina ranije i to slučajnim posjetom Archive Store trgovini u Amsterdamu, a sada joj je odlično poslužila u izradi zastora za krevetić.

Sitni detalji

Nakon što su postavili temelje, par se odlučio posvetiti odabiru dekoracija koje će naglasiti zid i zidne tapete u dječjoj sobi. Prvo što su napravili bilo je postavljanje zastavice sa svoga vjenčanja poviše komode.

- Uvijek smo je htjeli postaviti u Juddovu sobu, ali sama po sebi nije bila dovoljna, kaže Haley te nadodaje: "Adam je na stranici Oxford Pennant na Instagramu pronašao nekoliko ključnih detalja koji su se savršeno uklopili u postojeću priču. Bio je to idealan spoj ideja koje smo tražili s naglaskom na izviđački kamp."

Juddova soba u konačnici je dobila novi izgled iako je većina glavnih detalja i komada namještaja ostala nepromijenjena. Dizajnerski par novi je stil unio jednostavnim detaljima koji su naglasili postojeći dizajn te izborom boja koje su postigle ravnotežu i dječački duh.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 15:07