Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Trendjeste li #covidiot?

Što je kovidiot i kako ga prepoznati? Novi termin širi se društvenim mrežama, provjerite odnosi li se i na vas: možda se baš vama smiju iza leđa...

Piše Tea Sumić Miletić
26. ožujka 2020. - 08:58

Nemojte se uvrijediti, ali jeste li kovidiot? Možda vas tako nazivaju iza leđa, a vi to i ne znate. Nastavite li raditi stvari koje vas čine kovidiotom, sasvim je izgledno da će vam to netko na kraju 'skresati' i u lice. Možda čak i liječnik kod kojeg ćete završiti sa simptomima Covida-19. Zato je, vjerujemo da se slažete, najbolje da to odmah zajedno ustanovimo. 

Kažete nemate pojma o čemu pričamo? Bacite oko na Urban Dictionary, najpoznatiji online-rječnik čije definicije, vrlo ažurno i ukorak s aktualnim događajima, pišu korisnici. A ti su korisnici, sasvim opravdano, ljuti na kovidiote.

Jer se usred globalne pandemije oglušuju na upozorenja zdravstvene struke. Jer pustoše police s najtraženijim artiklima. Jer misle da je ludilo baza polizati dasku WC školjke u javnom zahodu pa postaviti izazov na društvene mreže. Jer misle da je 'neš ti' otići po' ure na kavu kod prijatelja. Ili, kao u slučaju nekih naših kovidiota, balotaško igralište...

Ako vam i dalje nije jasno tko su ti kovidioti, bacite oko na Twitter, hashtag #covidiot. Primijetit ćete da je vrlo u trendu. Međutim, lako vam se može dogoditi da čitate i čitate što korisnici objavljuju pa se zgražate i zgražate, a niste ni svjesni da ste i sami takvi. Možda još i gori. A mi bismo vam željeli pomoći da prestanete biti kovidiot. Ili spriječiti da to postanete.

Riješite naš kviz i provjerite jeste li kovidiot. Nadajmo se da će vam otvoriti oči, a možda 'pokupite' i koji koristan savjet. Kako ne bi 'pokupili' virus.

#KORONAVIRUS

Izdvojeno