StoryEditor
TrendLAKO I ORIGINALNO

Ovaj trik za bojanje jaja pravi je hit! Vrlo efektne, svjetlucave pisanice dobit ćete uz pomoć boje koju možete i - popiti

Piše Nina Glučina Ramadža
8. travnja 2020. - 19:02

Pobornik ste prirodnog bojanja uskršnjih jaja ali su vam malo dosadile standardne boje koje dobijete od luka, cikle, kurkume i mrkve, kave…? Znamo kako možete postići da u košarici ove godine imate svjetlucave pisanice.

Trik je jednostavan - jaja morate bojati, odnosno kuhati, u vinu. Trebat ćete jaja, hladno crno vino i lonac u kojem ćete ih kuhati.



Jaja stavite u posudu te dodajte hladno vino po izboru. Neka vino dobro prekrije jaja. Kuhajte dok ne zavrije i zatim ostavite još deset minuta da se kuha.

Skuhana jaja ostavite da odstoje u loncu s vinom u kojem su se kuhala barem osam sati, a najbolje preko noći. U tom razdoblju na njima će se već pojaviti vinski kamen koji će ljuski dati svjetlucavi sjaj kao da je jaje prekriveno šljokicama.



Nakon što odstoje izvadite ih bez puno diranja i odložite na rešetkastu pregradu iz pećnice. Kad se jedna strana osuši, okrenite da se jaja posuše i na drugu stranu.

Ako crveno vino zamijenite bijelim i u njega dodate malo jestive boje po želji dobit ćete svjetlucave pisanice i u drugim nijansama.

#SVJETLUCAVE PISANICE#USKRS#JAJA#VINO

Izdvojeno

2. svibnja 2020. - 21:45