Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
TrendIz prve ruke

Nemate novca za skupe tretmane? Bacite se na ‘sheet maske‘! Na tržištu ih ima gomila, od najluksuznijih do robnih marki: isprobali smo pet popularnih

Piše Jelena Vrcelj
18. veljače 2020. - 21:55
Shutterstock

Priznajem, kriva sam.

Godinama sam se vodila principom "manje je više" kad je u pitanju njega lica, ali te sam zaključke odvela do ekstrema. Pritom sam, pogrešno misleći da mom mješovitom licu ne treba dodatna hidratacija, kad se ionako "zamasti", koristila najmanju moguću količinu hranjivih sastojaka.

Da bih u drugoj polovini 20-ih shvatila kako bih pod hitno trebala nešto poduzeti. Svoju sam kožu dovela do stupnja dehidracije. Ponukana savjetom stručnjakinje za njegu lica pokušala sam štetu popraviti hranjivim maskama. U tubi, da bih tek nešto kasnije, u uobičajenom haranju drogerijama i parfumerijama naišla na jedan sasvim novi, meni dotad nepoznat beauty proizvod.

Sheet maske.

Ispalo je da čitav svijet za njih već zna. Zovu ih i "tretmanom u pakiranju". Ne samo da su neizostavan korak u superpopularnoj azijskoj rutini njege lica, već i onaj koji su prigrlili zapadnjaci. Hidratantne sheet maske postale su više od trenda, adut su zdravoj i sjajnoj koži, a danas ih se nudi čitava paleta.

Što ne mora nužno biti dobro. U količini proizvoda mogu se lako pogubiti i najupućeniji, budući da brendovi kontinuirano izbacuju novu ponudu na tržište. Od najskupljih, Diora i Lancomea, do najjeftinijih, dm-ove robne marke Balea. Da ne govorim o online ponudi i azijskim markama. 

Od kojih sam upravo i krenula. Kad je već njihov izum, odlučila sam isprobati nekoliko vrsta koje se mogu kupiti u domaćim drogerijama, tek sam se jedne "dočepala" online. Neke su me oduševile, druge manje, kao i uvijek preporuke temeljim isključivo na vlastitome iskustvu.

1. Dr.Jart Brightning Solution Sheet Mask

Kako nanijeti sheet masku? Upute su nemoguće jednostavne, sve što trebate je položiti natopljeni papirnati sadržaj na lice, pazeći na otvore za oči i usta. Nježno maskuu utisnuti na kožu i povremeno čistim prstima prelaziti preko lica, jer na taj način možete umasirati dodatnu količinu hranjivih tvari.

Čekati dvadesetak minuta, ukloniti papir, a ostatak seruma umasirati u kožu.

Ova maska relativno poznate korejske marke kozmetike Dr. Jart, koju su osnovali dermatolog dr. Sung Jae Jung i arhitekt Chin Wook Lee, oduševila me i inspirirala da isprobam ostale sheet maske koje imaju u ponudi. Jedina zamjerka mi je cijena, 7 eura za jednu masku. Može se, dakako, naći i povoljnije, u paketu je jeftinije.

Iako nisam bila pretjerano oduševljena osjećajem "ljepljivosti" koji je ostavila na licu, moć izbjeljivanja ove maske još mi je uvijek nevjerojatna. Namijenjena koži s hiperpigmentacijama i neujednačenom tenu, za vrijeme jednog korištenja uspjela je sve nepravilnosti učiniti nekoliko nijansi svjetlijima. Jačinom parira najboljim serumima s vitaminom C koje sam isprobala.

2. It's skin Power 10 - Sheet maska za lice sa VC Effectorom

Želeći isprobati i ostale maske za sjaj kože, naišla sam na ovu marku, također korejsku It's skin. Na pakiranju tvrde kako "umanjuje nepravilnosti na koži (fleke, mrlje i druge hiperpigmentacije) i ujednačava ten zahvaljujući sinergijskom efektu VC Effector serumu za lice sa visoko koncentrovanim vitaminom C", a ja ne mogu tvrditi suprotno.

Uz to, ostavlja mnogo ugodniji i hidratantniji film na licu od prve koju sam spomenula. Moć izbjeljivanja, kao što sam ranije naglasila, još mi uvijek nije najshvatljivija, no probudila sam se s mekom i nahranjenom kožom, dok su sve nepravilnosti bile znatno manje uočljive.

Cijena: 37 kuna, Bipa

3. Hada Labo Tokyo Ultimate Moisturizing Facial Sheet Mask

Za vrijeme zimskih mjeseci, kad je koža isušena djelovanjem klima uređaja i vanjskim temperaturama, činim sve moguće kako bih nadoknadila manjak vlažnosti. Ovu masku kupila sam na preporuku, ali me od svih isprobanih najmanje oduševila.

Ostavlja prilično ljepljiv film, a uz to i tijekom korištenja blago pecka. Nije ni čudo, alkohol je na popisu sastojaka, pa mislim da bi ju trebali izbjegavati oni jako osjetljive kože. Japanska marka Hada Labo Tokyo ipak, jasno je iz recenzija, omiljena je brojnim korisnicima, moguće da samo nije "moja šalica čaja".

Svakako, maska nije izazvala nikakvo crvenilo ni "nered" na koži. Sljedeći sastojci na popisu su voda i glicerin, tako da je zaštitni film bio znatan, ali nisam osjetila da mi je dublje prodro u kožu. 

Cijena: 22,50 kn, dm

4. Missha Pomegranate Sheet Mask

Namijenjena svim tipovima kože lica, ova maska "vraća koži elastičnost i osjećaj komfora, dubinski hidratizira i intenzivno hrani te ukupno uljepšava izgled kože", stoji na pakiranju koje sam također pronašla u dm-u.

Privuklo me, moram priznati i pakiranje, kao i moja ljubav prema plodu šipka. To što se radi o jednoj od najcjenjenijih korejskih marki dodatno je učvrstilo moju odluku da baš ova bude sljedeća u nizu koje ću isprobati.

No moram priznati da me nije oduševilo djelovanje. Iako je možda najugodnija i najmekša od svih prethodno spomenutih kad je u pitanju prijanjanje na lice, posljedice nisu zamjetne, barem meni, barem ne golim okom. Hidratacija - prosječna.

Cijena: 14,90 kn, dm

5. Garnier Moisture Bomb Pomegranate Hydrating Face Sheet Mask

Izgleda da ću svoju ljubav prema šipku ograničiti ipak na voćku kao takvu. Ako me prethodna maska nije oduševila, ova još manje, što me prilično iznenadilo budući se radi o "top" proizvodu kad je riječ o drogerijskima. U svijetu!

No oduševljenje korisnika ne dijelim. Ne samo da je bila ljepljiva i "teška" na licu, već mi je ova maska izazvala crvenilo i neugodan osjećaj peckanja. Jedina marka koja nije azijska pokazala se u mom slučaju pogreškom.

Cijena: 17,90 kn, Notino

#SHEET MASKE

Izdvojeno