StoryEditorOCM
Spiza plusGUŠTAJTE I MRŠAVITE

Sendviči koji ne debljaju: samo pola sata treba vam za mekana proteinska peciva, a glavni sastojak je ugodno iznenađenje

Piše T. S. M.
6. lipnja 2024. - 10:17

Peciva iz pekare možda mirišu primamljivo, ali nisu najbolja opcija za one koji bi se željeli malo zdravije hraniti. Nažalost, ni mnoga od kod kuće ispečenih peciva nisu baš najbolji izbor jer obično se peku od bijelog brašna koje je nutritivno siromašno i ima visok glikemijski indeks.

Čini se da ta svijet pomalo jača pa sve češće možemo vidjeti inovativne recepte za pekarske proizvode od alternativnih sastojaka, a kako se bliži ljeto sve su više na cijeni proteinska peciva.

image
Shutterstock

Proteinska peciva ne utječu na nagli porast razine glukoze u krvi pa neće izazvati napadaje gladi, a također ih je moguće kombinirati s masnoćama bez straha da će nas udebljati.

Jedan nas je recept za takvo pecivo oduševio popisom sastojaka, ali i jednostavnošću i brzinom pripreme. Sve što će vam biti potrebno za napraviti ih su avokado, jaje, svježi sir i malo začina, a bit će gotova za manje od pola sata.

image
Chassenet/Bsip Via Afp

Avokado će se pobrinuti za finu teksturu i okus peciva, ali i za neobičnu zelenkastu boju te će jelu dati dobru dozu zdravih masnoća, a njegovi će fitonutrijenti raditi na tome da vas zaštite od visokog krvnog tlaka i bolesti srca te dijabetesa. Naravno, samo ako ove fine pogačice uvrstite u redoviti jelovnik.

Peciva od avokada

Sastojci:

140 g svježeg sira
1 avokado
1 jaje
začini po želji

Priprema:

Avokado očistite i zgnječite. Dodajte mu ostale sastojke pa sve dobro izmiješajte.

Smjesu uz pomoć žlice u hrpicama rasporedite po limu za pečenje obloženom papirom za pečenje.

Pecite na 200 stupnjeva Celzija 20-ak minuta.


Spajajte dvije i dvije pogačice kao kad pravite sendvič, a sredinu nadjenite po želji.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 08:09