Doručak bi trebao biti obrok koji će nas opskrbiti korisnim sastojcima i lijepo zasititi, ali to, nažalost, obično nije tako. Gricnemo nešto usput i na brzinu ili se pretrpamo pecivima i krafnama, sendvičima i pizzama... i onda nam kasnije, kad nastupe glad ili žgaravica, bude žao.
A sve se to može izbjeći ako se samo malo potrudite. Nutricionisti nam često spominju da su zobene pahiuljice odlična opcija za doručak, no neki kukaju da su nakon njih gladni. Evo rješenja: dodajte im sastojak koji će vam pomoći da se bolje zasitite i ostanete siti. a taj "čarobni" sastojak je sasvim obično - jaje.
Ovo je jelo steklo popularnost pod nazivom "proteinska zobena kaša", oni koji su ga kušali kažu da mu je tekstura kremasta i pahuljasta, a okus ih je podsjetio na prženice. Vrijedilo bi isprobati recept!
Proteinska zobena kaša
Sastojci:
240 ml mlijeka
40 g zobenih pahuljica
1 žličica meda ili javorovog sirupa
1/2 žličice ekstrakta vanilije
1/4 žličice cimeta
2 jaja
Priprema:
Razbijte jaja pa ih dobro izmutite vilicom ili pjenjačom.
Zobene pahuljice stavite kuhati s mlijekom i ostalim začinima, a nakon što zavre, smanjite vatru i kuhajte uz miješanje minutu-dvije. Dodajte umućena jaja i kuhajte uz miješanje još 4-5 minuta, dok se ne zgusne.
Prebacite u zdjelicu, pustite koju minutu da se ohladi pa poslužite sa svježim voćem po izboru ili samo, uz dodatak prstohvata cimeta (po želji).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....