Najzdravije povrće koje biste mogli pojesti moglo bi biti ono koje nikada niste ni kušali. A uzgaja se i kod nas. Štoviše, lako je moguće da ste uvjereni kako ga redovito konzumirate, no zapravo jedete nešto sasvim drugo.
No krenimo redom. Riječ je o povrću iz skupine zelenog lisnatog povrća koje je godinama na glasu po svom bogatom nutritivnom sastavu, samo što ova biljka ostale svoje rodice "šije" po pitanju minerala i antioksidansa, a osobito vitamina K, sastojka koji je bitan za zdravlje kostiju, zgrušavanje krvi i zdravlju kostiju. Bogata je i vitaminom C, neophodnim za dobru apsorpciju željeza, kojim također obiluje ova mnogima još uvijek nepoznata ili nedovoljno poznata biljka.
Riječ je o potočarki, onima koji povremeno bace oko na strane kuharske emisije i recepte poznate pod nazivom watercress, a onima koji vode računa o latinskom nazivlju pod terminom Nasturtium officinale.